RAT U UKRAJINI

EU odlučila obnoviti sankcije Rusiji do kraja siječnja 2023.

European Commission hold a news conference in Brussels
Foto: YVES HERMAN/REUTERS
1/2
26.07.2022.
u 14:53

Odluka se odnosi na sankcije koje su prvi put uvedene 2014. i znatno su proširene nakon ruske invazije na Ukrajinu u veljači ove godine.

Europska unija u utorak je odlučila obnoviti sankcije Rusiji na dodatnih šest mjeseci, odnosno do kraja siječnja 2023. godine.

Odluka, formalnost koju su donijeli ministri energetike EU-a, odnosi se na sankcije koje su prvi put uvedene 2014. i znatno su proširene nakon ruske invazije na Ukrajinu u veljači ove godine.

Otkako je Rusija 21. veljače 2022. priznala neovisnost područja ukrajinskih regija Donecka i Luhanska koja nisu pod kontrolom vlade, a 24. veljače 2022. izvrela invaziju na Ukrajinu, EU je uveo niz sankcija protiv Rusije.

VIDEO: Ukrajinci o odluci da će se Eurovizija 2023. održati u Velikoj Britaniji: ‘Voljela bih da se održava u našoj mirnoj Ukrajini, da pobijedimo i u ratu’

 

Ključne riječi

Komentara 2

XA
xaron
23:23 26.07.2022.

EU je produžila sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini i to je OK. Onda su Rusi odlučili da im pomognu u provodjenju tih sankcija i smanjili količinu plina za EU i to je isto OK. Sada se EU pobunila protiv te pomoči i proglasila to neprijateljskim aktom ? Śta to ustvari EU hoče ?

DU
Deleted user
15:44 26.07.2022.

Znači EU odlučila da će njeni građani provesti zimu cvokočući u hladnim stanovima, zamotani u dekice, pijuckajući vrći čaj. Ne vjerujem da se to odnosi na Ursulu i sve oko nje kao niti na Plenkovića, a građani su i takoko važni samo kod izbora. EU je područje blagostanja i bogatstva u svijetu ako se ne varam............ samo do ove zime. Uključilo se u rat koji se nikada i niti u kojem slučaju ne može dobiti, a što očekivati kada tu tvorevinu vodi propala ministrica unutarnjih poslova Njemačke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije