zakon unije

EU poručio Austriji: Prestanite diskriminirati strane ski-učitelje

Skijanje
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
19.06.2015.
u 16:24

Propisi u Tirolu, naime, zabranjuju stranim instruktorima skijanja da u školu skijanja prime klijente koji se već nalaze u Austriji, dakle one koje zateknu na samom skijalištu

Europska komisija zatražila je od Austrije da prestane diskriminirati strane učitelje skijanja. Propisi u Tirolu, naime, zabranjuju stranim instruktorima skijanja da u školu skijanja prime klijente koji se već nalaze u Austriji, dakle one koje zateknu na samom skijalištu.

“Ta restrikcija stavlja ih u neravnopravan položaj u odnosu na instruktore skijanja iz Tirola koji smiju primati klijente bez restrikcija”, tvrdi Komisija.

Austrijanci se brane tvrdnjom da je takvo ograničenje potrebno zbog “javne sigurnosti u visokim planinskim područjima”, no EK se ne slaže i upozorava Austriju da promijeni tirolski propis.

>> Komisija istražuje e-trgovinu jer sumnja da tvrtke same grade zapreke

Komentara 2

KO
koko31
21:19 19.06.2015.

Vidimo iz primjera koliko samosvjesne države poput austrije mađarske i drugi drže do naputaka Brisela -brinu prvenstveno za svoje interese a kada našim dođe naredba iz Brisela SKOČI! oni ne pitaju zašto nego KOLIKO VISOKO ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije