Koprivnica

Evo kako vlast od građana, poreznih obveznika, radi budale

Samoborec
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
10.12.2014.
u 10:00

Gradska uprava pokušala je sanirati štetu od skandala sa zamjenicom gradonačelnice, ali se samo zaplela u nove vratolomije

Osam dana trebalo je koprivničkoj upravi da građane službeno izvijesti kako im je na porezna pleća od 1. prosinca natovarila novu dužnosničku plaću, onu za zamjenicu gradonačelnice Melitu Samoborec. Tko zna bi li do toga i došlo da mediji nisu “provalili priču”.

Više je manje

I, kako to obično biva, u pokušaju da sanira štetu zbog skandaloznog prešućivanja informacije od javnog interesa, gradska se uprava zaplela u nove vratolomije.

“Promjena statusa zamjenice Melite Samoborec nema negativne učinke na gradski proračun, što pokazuje jednostavna matematika: dosadašnja naknada za volonterski rad i mjesečna plaća asistentice koju je do sada primala na Sveučilištu Sjever, a koja je također financirana iz proračuna Grada Koprivnice, manja je nego što bi se izdvajalo da je zamjenica bila profesionalni zamjenik od 1. srpnja 2013., kada je stupila na dužnost zamjenice gradonačelnice (volonterski).” - poručili su gradski oci javnosti.

‘Pojašnjenje’

Kako nam to nikako nije bilo jasno, jučer smo od gradske uprave zatražili pojašnjenje: “Prosječna plaća asistenta na Sveučilištu Sjever iznosi 8152,29 kuna bruto, a ‘volonterska naknada’ za zamjenicu gradonačelnice iznosila je oko 5000 kuna bruto. Dakle, ‘jednostavna matematika’ pokazuje da je gđa M. Samoborec do 1. prosinca ove godine primala ukupno iz gradskog proračuna, izravno ili posredno, oko 13.000 kuna bruto, a od 1. prosinca prima 24.000 kuna bruto. Kako je 24.000 kuna više od 13.000 kuna, nije jasna tvrdnja da to ‘nema negativne učinke na gradski proračun’, pa lijepo molimo pojašnjenje. Naime, ovako se, na prvu, čini da promjena statusa gđe M. Samoborec ima izravnih negativnih posljedica po gradski proračun u iznosu od oko 11.000 kuna mjesečno, a ako se uzme u obzir da u proračunu za 2015. godinu nije predviđen novac za financiranje Sveučilišta Sjever, pa tako ni za asistentsku plaću koju je bila primala gđa M.Samoborec, negativne se posljedice po gradski proračun penju za daljnjih oko 8000 kuna te iznose ukupno oko 19.000 kuna mjesečno”.

A evo i kakvo je “pojašnjenje” potom poslala gradska uprava: “Zamjenica gradonačelnice ni na koji način u svom dosadašnjem radu nije imala namjeru ‘zlorabiti’ sredstva iz gradskog proračuna, što joj ni nadalje nije namjera.”

Ključne riječi

Komentara 7

VE
vezana
10:47 10.12.2014.

Ukoliko je tolko gradoljubna (osoba koja voli grad Koprivnicu na iskren način i koja je spremna raditi po svom svetonazoru za boljitak građana) neka da ostavku i nek se zaposli u privatnom sektoru, pa da vidimo koliko vrijedi njen rad, sposobnost..., ane da siše ovaj proračuna na jedan sumnjiv način.

CA
Calimera
12:17 10.12.2014.

Obraz ko' dzon, bas steta. Nasjedose ona, pa imaju materijala da je mogu maknuti. Sigurno je eksponiraju ko' zrtveno janje, dok jos najmanje pet njih krade jos vise. Dobar joj tek, i njima za vrijeme blagdana- nek' im dobro-stane- uu jednjaku dok prezivaju za nase peneze.

Avatar abakus
abakus
10:14 10.12.2014.

HNS, što drugo reći...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije