4 OSOBE TEŠKO OZLIJEĐENE

Policija objavila detalje kako je došlo do teške nesreće kod Otočca: Izletjeli i udarili u kamenu stijenu

U prometnoj nesreći na A1 kod Otočca kombi i osobno vozilo završili na krovu
Foto: Hrvoje Kostelac/PIXSELL
1/8
26.07.2024.
u 14:45

Pritom su četiri osobe, među njima i maloljetnik, teško ozljeđene i hitnom i helikopterskom službom prebačene u bolnicu, a zbog očevida je privremeno bila zatvorena dionica Gospić-Otočac.

Policija se oglasila o prometnoj nesreći koja se jučer poslijepodne dogodila na autocesti A1 kod Otočca, u smjeru Zagreba. Do nesreće je došlo kada je muškarcu (51) koji je vozio kombi zagrebačkih registracijskih oznaka pukla guma. Muškarac se nalazio u lijevoj traci usred čega je izgubio nadzor nad vozilom te je prešao u desnu prometnu traku i udario u auto dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao vozač (64) iz Lopuda. Nakon sudara oba su automobila sletjela izvan kolnika, udarili su u kamenu stijenu, prevrnuli se i zaustavili na kolniku, javila je Policijska uprava ličko-senjska.

Pritom su četiri osobe, među njima i maloljetnik, teško ozljeđene i hitnom i helikopterskom službom prebačene u bolnicu, a zbog očevida je privremeno bila zatvorena dionica Gospić-Otočac.  Promet se preusmjeravao  na obilazni pravac državnom cestom DC50 između Gospića i Otočca, a autocesta je otvorena oko 23 sata.

POVEZANI ČLANCI:

U prometnoj nesreći na A1 kod Otočca kombi i osobno vozilo završili na krovu
1/8

Iz Policijske uprave ličko-senjske svim sudionicima u prometu daju nekoliko savjeta:

  • vodite računa o tehničkoj ispravnosti vozila kojim upravljate, posebice stanju ispravnosti pneumatike
  • brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti
  • poštujte ograničenja brzine kretanja vozila (propisana Zakonom ili postavljenim prometnim znacima, uključujući pritom i ograničenja na promjenjivoj prometnoj signalizaciji)
  • ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje
  • ne koristite mobitel tijekom vožnje
  • koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu
  • pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu
  • bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja
  • pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom
  • prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila
  • ako se kao pješak krećete kolnikom na javnoj cesti izvan naselja, hodajte uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja, a noću i danju u slučajevima smanjene vidljivosti koristite svjetliju odjeću. Zakonska obaveza je da ako se krećete kolnikom morate biti označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, biciklisti, budite propisno označeni, zakonska obaveza je da noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti budete označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.

 

Ključne riječi

Komentara 1

WO
worldisflat
15:35 26.07.2024.

koliko su gume stare, dali su mozda zimske? a i kombi je cini se jos iz doba IBa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije