Zašto ih Hrvati (ne)vole?

Moralna panika oko 'cajki': 'Da postoji iskrena zabrinutost, zabranjivali bi se i brojni domaći pjevači'

15.10.2023.
u 17:24

Turbofolk je u Hrvatskoj kontroverzan glazbeni žanr koji na sebe često veže političke konotacije i budi niske strasti. Iako je, statistički gledano, vjerojatnije da će turbofolk i cajke slušati oni koji se deklariraju kao domoljubniji i konzervativniji, kod mladih je slušanje takve glazbe lišeno političkog naboja koji mu pridaju starije generacije

Komentara 39

LE
Levanto
19:44 15.10.2023.

Odrasao sam na velikanima hrvatske glazbe. Čak i SFRJ smo slušali pisme sa San Rema, radio Luxemburg. I u to doba su cajke bile po krčmama, ali to su slušali bauštelci iz BiH i Srbije. Želim reći, ta muzika kojakoja se njeguje kod istočnih susjeda ne pripada nama. Jednaka je ćirilici i kao branitelj ne krijem tugu da to prepljavljuje Hrvatsku.

HA
hacker
20:16 15.10.2023.

Ta "muzika" je u Hrvatsku došla sredinom devedesetih god. s izbjeglicama iz BiH i Kosova koji su svoj glazbeni ukus nametnuli ostatku Hrvatske. Do tada sredinom devedesetih godina u Hrvatskoj se u klubovima i diskotekama uglavnom puštala strana glazba bili smo ukorak s ostatkom svijeta, sve se naglo promijenilo krajem devedestih godina prošlog stoljeća..

Avatar krcedolac
krcedolac
06:09 16.10.2023.

Poput nogometa, plebejska zabava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije