Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
8.000€ u špici sezone

FOTO Evo kako izgleda vila Hrvoja Vojkovića: Može primiti 12 osoba, ima i bazen, wellness...

Oprtalj: Imanje u vlasništvu Hrvoja Vojkovića
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/24
29.02.2024.
u 16:40

Još se uvijek može pronaći poneki slobodan termin za ovu villu, pa se tako za  boravak u špici sezone, od 13. srpnja do 20. srpnja, može naći za ukupno 8.043 eura

Hrvoje Vojković, bivši ministar gospodarstva te bivši šef Croatia osiguranja, uhićen je ovog četvrtka po nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO), i to zbog sumnje u malverzacije na subvencijama. Naime, i ranije smo pisali kako je Vojković pao zbog tulipana, odnosno dobivanja subvencije za njihovu sadnju koju nikada nije realizirao.

U njegovom vlasništvu spominje se i njegova još uvijek aktivna tvrtka ''Naša farma'' koja je pak vlasnik vile u Oprtlju, prenose 24sata. Radi se o vili na brdu čiji pogled seže do Motovuna, a uređena je u turističke svrhe. Namijenjena je za smještaj 12 ljudi, a sadrži i vanjski bazen od 100 četvornih metara s hidromasažom, wellnes, ali i igralište.

Još se uvijek može pronaći poneki slobodan termin za ovu villu, pa se tako za  boravak u špici sezone, od 13. srpnja do 20. srpnja, može naći za ukupno 8.043 eura. Vila ima i šest spavaćih soba, piše u opisu, a ukupne je veličine od 350 kvadrata. Načelnik Oprtlja Leo Bazjak komentirao je za 24sata kako je Vojković uvijek bio ''korektan'' tako da ne zna dodatne planove.

- On je tu godinama prije mog mandata i bavi se iznajmljivanjem. Kuća je predivna i na izvrsnoj lokaciji. U tom naselju uz cestu postoji jedna oranica s mrežom i tablom da su tu tulipani. Nisam obraćao pozornost dok sada nisam pročitao za što ga terete - objasnio je. Inače, prihodi ove tvrtke u zadnjih pet godina kretali su se od 65.000 do 80.000 eura, a dobit koja bi ostala išla bi od 700 do 4.900 eura. Osim toga, Vojković ima i kuće za odmor u Poljanici Okičkoj na Žumberku no one su zapuštene, a navodno se u jednoj od njih nalazi i bazen koji je u izgradnji.

>> FOTO Ovo je vila Hrvoja Vojkovića: Može primiti 12 osoba, a ima i bazen, wellness...

Oprtalj: Imanje u vlasništvu Hrvoja Vojkovića
1/24

Inače, navodne nezakonitosti događale su se od 2020. do 2022. godine. Bivši političar i član HSLS-a s mjesta predsjednika uprave Croatia osiguranja smijenjen je nakon što su mediji 2010. počeli pisati o navodno bespravnoj gradnji vikendice s bazenom.

EPPO je priopćio kako sumnja da su dvojica osumnjičenika počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima EU, a EPPO je nadležan za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa Unije.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Tko ne voli tulipane? Evo što možete učiniti ako ste zakasnili sa sadnjom

Komentara 9

NE
Neretva93
16:54 29.02.2024.

Sve srušiti i posaditi tulipane!

MI
mikimouse12
17:36 29.02.2024.

Gdje je vila. Ja na gornjoj slici vidim samo rusevne i napustend kuce kakvih ima koliko god hoces po slavoniji i lici

UL
Ultrabook
18:25 29.02.2024.

Nije on kriv. Kriv je sustav koji omogucuje da politicari, zastupnici, ministri, gradonacelnici, pa i sam Premijer uopce dodju na pomisao, a da ne spominjem u mogucnost, da kradu. Ovakve kao ovaj, i desetine njih prije njega, bi jednostavno trebalo zgazi, unisti, materijalno i moralno. No, tu je "hobotnica". Jer da nema nje, pa tko brani nasem pravosudju, institucijama, svima... da uvede reda u ovoj nasoj zemljici od par milijuna stanovnika? Tu i tamo netko "padne", vjerojatno se zamjerio hobotnici, a i da se narodu malo zamazu oci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije