DOZNAJE PROVJERENO

FOTO Investitor elektrane kod izvora Une izgradio nelegalnu vilu s bazenom

Devastacija izvora Une
Foto: Provjereno/Nova TV
1/9
05.09.2024.
u 13:31

Bageri na Uni, tek 200 metara od jednog od najčišćih izvora u Europi, ipak su zaustavljeni, no vila u Štafiliću već stoji izgrađena tik do mora

Već tjednima se u medijima govori o elektrani u blizini izvora rijeke Une. Iako još nije izgrađena, mala elektrana izazvala je veliku hajku, organizirani su prosvjedi, potpisivale su se peticije, a na kraju se ustanovilo da investitor nema potpunu dokumentaciju te je gradnja zabranjena.

No priča ide dalje, doznaje Provjereno, čiji su reporteri otkrili da je isti investitor, Saša Svalina, privatno sagradio vilu s bazenom na obali mora u Kaštel Štafiliću, za koju također nije imao potrebnu dokumentaciju. U prvom redu do mora izgradio je vilu bez građevinske dozvole, bez prijave građenja bazena i zidova prema moru, ali i bez uporabne dozvole.

Reporteri Provjerenog u razgovoru s ovlaštenim sudskim vještakom za građevinu doznaju da se radi o nelegalnoj gradnji, a jedino izdano uvjerenje još iz 1968. godine navodi da je na toj parceli postojala građevina. "Nedostaje idejno rješenje, nedostaje glavni projekt, nedostaje građevinska dozvola, nedostaje snimak izvedenog stanja, dakle, nedostaje tehnički pregled i uporabna dozvola", objašnjava vještak.

Bageri na Uni, tek 200 metara od jednog od najčišćih izvora u Europi, ipak su zaustavljeni, no što se dogodilo u Kaštel Štafiliću i tko je investitor kojemu ne trebaju papiri, doznajte večeras u emisiji Provjereno na Novoj TV. 

VIDEO Ne, ovo nije livada, ovo je rijeka Sava

Komentara 11

NO
Nordik
14:08 05.09.2024.

Domoljub iz najkorumpiranije stranke

PO
poluprovokator
14:50 05.09.2024.

Vratiti u prvobitno stanje!

JA
Jatiser
14:03 05.09.2024.

Pa mala villa. Ajd sad radite cirkus oko sitnica....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije