ZANIMLJIV PRIZOR

U moru kod Zadra pojavilo se neobično stvorenje: 'Nikad do sad nisam vidio takvo nešto'

Jesenski ugođaj na Kornatima
Foto: Zvonimir Barisin/HaloPix/PIXSELL
1/2
02.09.2024.
u 14:38

Vrsta Melibe viridis je djelomično prozirna, do zelenkaste ili smeđe boje. Duga je do 150 mm, a na svakoj strani tijela ima po šest ili sedam škrga

Mnoge građane fasciniraju i zanimaju morska stvorenja, posebice ona koje ne prepoznaju. Tako se u redakciju portala Morski.hr javio čitatelj koji je neobično stvorenje vidio u više primjeraka. "Pozdrav što bi ovo moglo biti? Jutros je viđeno u lučici u Ljubačkim stanovima, općina Ražanac. Vidio sam ih desetak, a nikad do sad nisam vidio takvo nešto, a na moru sam non-stop", poručio je. 

Morski.hr objavio je snimku stvorenja te otkrio kako se radi o vrsti morskog puža Melibe viridis koja obično nastanjuje dio područja Sredozemnog i Crvenog mora. Pokoji primjerak nađe se i u Jadranu, osobiti na jugu, no vjeruje se kako su oni zalutali iz Sredozemlja.

Vrsta Melibe viridis je djelomično prozirna, do zelenkaste ili smeđe boje. Duga je do 150 mm, a na svakoj strani tijela ima po šest ili sedam škrga. Plijen hvata velom. Primjerice, kada naiđe na račića, veo se zatvara i puž guta plijen.  

 

GALERIJA Krk, Korčula, Brač, Hvar... Znate li nabrojiti 15 najnaseljenijih hrvatskih otoka? Rijetki 'prebace' 10.000 stanovnika
Jesenski ugođaj na Kornatima
1/19
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije