PALA JAKA KIŠA

FOTO Kaos u Bjelovaru: Nevrijeme protutnjalo gradom, vjetar čupao stabla i nosio grane

Foto: Slavica Trgovac Martan/Mojportal
1/12
Autori: vecernji.hr, Hina
20.08.2024.
u 21:10

Grmljavinsko nevrijeme nije dugo trajalo, ali je iza sebe ostavilo razbacane stvari i srušena stabla, zbog kojih se dijelovima gradskog parka nije moglo ni proći

Veliko nevrijeme pogodilo je Bjelovar ovog utorka, a jak vjetar nosio je sve pred sobom i iščupao više stabala, javlja Mojportal. Zbog velike količine kiše koja je napadala, dijelovi grada bili su pod vodom. Kako javlja portal, grmljavinsko nevrijeme nije dugo trajalo, ali je iza sebe ostavilo razbacane stvari i srušena stabla, zbog kojih se dijelovima gradskog parka nije moglo ni proći. Prema riječima glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika Josipa Hegera, dosad je bilo desetak hitnijih intervencija, no konačna će brojka biti poznata tek ujutro s obzirom na to da pozivi i dalje dolaze.

„Najčešće je riječ o poplavljenim podrumima i drugim prostorijama, kao i srušenim stablima koja predstavljaju opasnost za prolaznike ili promet. Nekoliko stabala srušeno je u glavnom gradskom parku, a u zajedno s vatrogascima na intervencijama su i djelatnici komunalnog poduzeća”, istaknuo je zapovjednik Heger. Dodao je i da, prema njegovim saznanjima, u nevremenu nije bilo ozlijeđenih.

1/12

Inače, za Zagreb i okolicu, kao i Karlovac, ovog je utorka Državni hidrometeorološki zavod izdao upozorenje zbog mogućeg grmljavinskog nevremena. Sutra će žuti meteoalarm biti na snazi u skoro cijeloj Hrvatskoj, na Jadranu uglavnom zbog jake bure. 

''Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, ali ne posve stabilno. Mjestimice pljuskovi s grmljavinom, moguće i izraženiji, osobito poslijepodne u unutrašnjosti. Ujutro lokalno moguća magla. Vjetar slab do umjeren sjeverni, sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni te bura, navečer i u noći na četvrtak i jaka, lokalno s olujnim udarima, ponajprije podno Velebita. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 20 i 24, a najviša dnevna uglavnom od 26 do 31 °C'', najavljuje za sutra DHMZ.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

ŠS
Štap sa glavom
08:31 21.08.2024.

Vjetar je napravio ono što ljudi nisu, srušio par trulih stabala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije