'opasan i štetan'

FOTO Kaštelani prosvjedovali protiv gradnje tunela Kozjak: 'Ne damo kolijevku hrvatske državnosti'

Kaštel Sućurac: Prosvjed protiv tunela kroz Kozjak i gradnje nove prometnice
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/21
04.04.2024.
u 16:16

Ispred Gradske uprave u Kaštel Sućurcu u četvrtak je održan mirni prosvjed protiv "prometnog gušenja" i izgradnje tunela Kozjak na kojem su građani zatražili da se novac za projekt usmjeri na ulaganje u postojeće prometnice.

Prosvjed je organizirala Građanska inicijativa Spasimo Kozjak i Kaštela, a po procjeni organizatora prosvjedovalo je oko dvjestotinjak građanaKaštelani su nosili transparente s porukama: "Čuvajmo sveto brdo Kozjak", "Sedam sela, sedam mista, sve nas spaja gužva ista", "Ne damo kolijevku hrvatske državnosti", "Sačuvajte naš Kozjak", "Želim se igrati u prirodi, a ne na betonu". Prosvjednici su povremeno vikali "Nećemo tunel" i dozivali gradonačelnika Denisa Ivanovića, no bezuspješno.

Ante Garbati iz GI Spasimo Kozjak i Kaštela je rekao da su došli pred Gradsku upravu kako bi lokalne vlasti pozvali da im se pridruže u potpunom zaustavljanju projekta, gradnji tunela Kozjak i pristupne ceste, jer smatraju da je taj projekt "vrlo opasan i štetan za Kaštela".

Ne odobravaju "dovođenje" tranzitnog prometa u centar grada, na prometnice koje su već ionako loše i slabo prohodne, a time i nesigurne. Upozoravaju također da će se tim projektom uništiti jedinstvena priroda Kozjaka koji se sječe i ruši na više strana, te se uništava godinama obrađivano visoko vrijedno tlo.

FOTO Prosvjed u Kaštelima protiv tunela kroz Kozjak i gradnje nove prometnice

Kaštel Sućurac: Prosvjed protiv tunela kroz Kozjak i gradnje nove prometnice
1/23

"Projekt je odrađen netransparentno, informacije dobivamo na kapaljku, a s obzirom na to da se radi o takvoj vrsti projekta trebalo bi biti upravo suprotno. Želimo očuvati postojeće stanje, odnosno ako je država spremna uložiti silne novce u taj projekt pozivamo ih onda da ulažu u postojeće prometnice koje su jako loše. To nije gotovo, to se može zaustaviti, a ljudi trebaju ustrajati tome da se priključe inicijativi", poručio je Garbati. Prosvjednici su poručili da neće odustati od svojih zahtjeva jer smatraju da je projekt tunela i spajanje na cestu opasnost za njihovu sigurnost te su najavili moguće nove prosvjede.

FOTO Kaos se sa stadiona prelio na ulice Splita! Torcida bježi, policija ih hvata. Gore kontejneri

Kaštel Sućurac: Prosvjed protiv tunela kroz Kozjak i gradnje nove prometnice
1/26
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:20 04.04.2024.

Ovih nekoliko uglavnom divljih graditelja već osobno devastira svetu planinu. Ja sam za to da se obnove rimske staze i sve ceste zatvore za automobile kako bi gospoda mogla uživati u prirodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije