STIŽE JESEN

FOTO Ljeto je gotovo, pogledajte ovu kartu: Pred nama su kiše i pad temperature

Foto: Josip Mikacic/PIXSELL, DHMZ
1/3
04.09.2024.
u 12:02

Prema sedmodnevnoj karti, i u petak će velik dio zemlje biti u zelenom, što označava kišu. Za vikend bez oborina, a onda početkom idućeg tjedna pad temperature, samo će na istoku dosezati 30 stupnjeva.

Vani se čini kao usred ljeta, s temperaturama koje će i danas ići do 35 stupnjeva. Možda nas ponegdje osvježi povremeni pljusak koji u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u Gorskoj Hrvatskoj može biti i izraženiji. No sutra se vrijeme pogoršava. "Postupno naoblačenje s jugozapada, od sredine dana ponajprije na Jadranu i uz njega mjestimice kiša. Lokalno su vrlo vjerojatni i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, a moguće je i nevrijeme, osobito na sjevernom Jadranu, zatim u noći na petak i u Dalmaciji. Najviše sunčanog vremena na istoku zemlje gdje će se barem do večeri zadržati i većinom suho. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo", kažu u DHMZ-u u vremenskoj prognozi za četvrtak, uz napomenu da će najviša dnevna temperatura biti 31, na istoku i do 33 stupnja

Prema sedmodnevnoj karti, i u petak će velik dio zemlje biti u zelenom, što označava kišu. Za vikend bez oborina, a onda početkom idućeg tjedna pad temperature, samo će na istoku dosezati 30 stupnjeva. Karta za utorak cijela je u zelenom. I norveška stranica Yr.no predviđa pad temperature. U srijedu će u Zagrebu najviša dnevna temperatura biti 21 stupanj.

Foto: Yr.no

FOTO Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će hrvatski gradovi izgledati za 100 godina. Rezultati su fascinantni

1/13

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar nekineki2
nekineki2
12:45 04.09.2024.

2024. ludilo mozga s objavljivanjem članaka o vremenu...

PR
prajdali100
12:54 04.09.2024.

Piše " No sutra se vrijeme pogoršava" !!!!! Pa valjda se POBOLJŠAVA !

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
22:11 04.09.2024.

Ma nemoguce, ludilo od globalnog zatopljenja. Pred nama su kiše i pad temperature, i to vec u Rujnu mjesecu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije