SANIRA SE ŠTETA

Vjetar nosio krovove u Sisku, mještani tvrde: Naseljem je prošla i pijavica

Sisak: Štete od nevremena u prigradskom naselju Palanjek
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/13
29.08.2023.
u 17:16

Doznajemo kako je u nevremenu u prigradskom naselju Palanjek oštećeno desetak kuća, a vatrogasci su na terenu

Kratkotrajno nevrijeme koje je u poslijepodnevnim satima prošlo zagrebačkim područjem nastavilo je dalje prema istoku. Iako zasad nisu zabilježene neke velike štete u Zagrebu, snažan vjetar izazvao je probleme mještanima Siska.

S terena se doznaje kako je u nevremenu oštećeno desetak kuća u prigradskom naselju Palanjek. Vatrogasci su na terenu kako bi sanirati štetu. 

Sisak: Štete od nevremena u prigradskom naselju Palanjek
1/13

U Zagrebu je kratkotrajno ranije padao pljusak popraćen vjetrom i grmljavinom, zbog čega je od 15 sati zaustavljeno i prometovanje sljemenske žičare. Većih poremećaja nije bilo. 

Inače, prema prognozi DHMZ-a, tijekom dana se nastavlja promjenljivo vrijeme s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, češće na Jadranu, u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije. Pljuskovi mogu biti jače izraženi uz obilnu oborinu u kratkom vremenu, posebice duž obale. Vjetar povremeno umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu i jugo, mjestimice i jako. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28°C, u gorju malo niža. Izdana su upozorenja za gotovo cijelu zemlju. 

POVEZANI ČLANCI:

Naknadno se oglasio i Grad Sisak, prenoseći izjave mještana koji tvrde kako je područjem prošla pijavica koja je oštetila kuće. 

- Prvi radovi na sanaciji oštećenja već se obavljaju, a gradonačelnica je najavila i konkretnu materijalnu pomoć kao i u prethodnim slučajevima u Selima i Gredi koje je prošle godine također zahvatila pijavica - poručuju iz Grada. 

Ovog poslijepodneva oglasilo se i Ravnateljstvo civilne zaštite, najavljujući narančasti meteoalarm zbog kiše na riječkom području. Osim toga, ponegdje se očekuje i obilna kiša do 120 mm.

– Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže te prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni su uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima – upozorava Ravnateljstvo. 

VIDEO Sisak: Štete od nevremena u prigradskom naselju Palanjek

Ključne riječi

Komentara 6

ZP
Zabranjen pristup
17:51 29.08.2023.

Leti krov malo deblji od aluminijske folije

Avatar Svračak
Svračak
16:38 29.08.2023.

Na sfušanom krovištu odletio limeni pokrov. I sada će se tražiti pomoć države za obnovu.

Avatar Marko
Marko
18:26 29.08.2023.

Pošto nemaju gradonačelnika ajmo dobri ljudi pomoć...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije