OD GRAMATIKE DO PHOTOSHOPA

FOTO Nije Domovinski pokret jedini: Ovo su plakati koji su izazivali podsmjeh na mrežama

Zagreb: Plakati za europske izbore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
06.06.2024.
u 11:47

Nakon predsjedničkih izbora tim Kolinde Grabar Kitarović na njezine plakate naljepio je 'Hvala Vam!', no prekrili su dio riječi zajedno pa je na plakatu nakon toga pisalo 'Kolinda, dno za Hrvatsku'

Plakat Domovinskog pokreta za izbore za Europski parlament izazvao je val reakcija na društvenim mrežama zbog gramatičke greške koju je nemoguće neprmijetiti. 'Rodna polja da, rodna ideologodija ne!' poručili su na plakatu uz fotografiju Ivana Penave i Stephena Nikole Bartulice. Ova pogreška nije nikome promaknula pa ni zastupnici Možemo Sandri Benčić.  

"Ideologodija... To vam je još gore od ideologije... Posebno kad je rodna", napisala je na svom Facebook profilu uz fotografiju jednog takvog plakata. Brojni su reagirali na ovaj lapsus Domovinskog pokreta, posebice u kontekstu teme rodne ideologije. 

04.06.2024., Zagreb - Plakati za predizbornu kampanju za europske izbore nisu donijeli poseban odmak od prethodne kampanje. HDZ ide sa "obiteljskom" fotografijom kandidata, SDP je jos uvijek na tragu Rijeka pravde, Domovinski pokret jasno naglasava vrijednosne stavove, Rajko Ostojic kao da je s dizajom zaglavio u 20. stoljecu, a jedino je Milorad Pupovac unio neku promjenu "obecavajuci" glasacima odlazak u Bruxelles na stranom jeziku. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

VEZANI ČLANCI: 

"Ovo je nadrealno, ovog se ni Monty Python ne bi posramio", pisali su u komentarima, dok su se neki osvrnuli i na druge lapsuse DP-ovaca, poput Ivana Penave koji je jednom prilikom kazao kako su mu ''amputirali da je agresivan''.

Međutim, nije Domovinski pokret jedini koji je plakatima izazvao reakcije na društvenim mrežama. Nakon predsjedničkih izbora tim Kolinde Grabar Kitarović na njezine plakate naljepio je 'Hvala Vam!', no prekrili su dio riječi zajedno pa je na plakatu nakon toga pisalo 'Kolinda, dno za Hrvatsku'. 

 

I HDZ je svojedobno imao gramatičku grešku na svojim plakatima pa su izazivali podmjeh rečenicom 'Sad je bitno znanje, a nedemagogija'. 

U kampanji za ovogodišnje parlamentarne izbore nije neprimijećeno prošao plakat Alke Vuice koja je na njemu izgledala puno mlađe. Alka je odmah komentirala plakat u Večernjakovoj emisiji  "U povjerenju by Neven Ciganović". 

- Fotografiju mi je uredio Marko Grubnić i preoduševljena sam. - rekla je Alka Nevenu Ciganoviću i dodala kako bi se svi trebali više uređivati. - U Saboru ću se zalagati da svi budu sređeni - rekla je Alka tada u emisiji. 

Foto: Instagram

 

GALERIJA “Rat plakatima” bez idejnog i kreativnog pomaka

Zagreb: Plakati za europske izbore
1/6
Ključne riječi

Komentara 5

NI
nikola1975
14:12 06.06.2024.

Čiji plakat sada "iskače iz paštete". Ne mislim da je namjera bila takva ali ovo je sada plakat s najvećim dosegom.

Avatar Stradun
Stradun
16:51 06.06.2024.

"plakati koji su izazivali podsmjeh na mrežama".......Dakle, vi bi se rugali nekoj tamo polupismenoj stranci (ili onome u tiskari) i plakatu, a pišete "podsmjeh. Podsmjeh? Proučite pravopis. Jedino ispravno je podsmijeh.

Avatar samočitam
samočitam
14:36 06.06.2024.

Plakati za plakati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije