'MI HRVATI'

FOTO Nik Titanik izložio karikature slavnih Hrvata: Milanović se nije prestajao smijati, a kad je ugledao sebe...

Zagreb: Otvorenje samostalne izložbe Nika Titanika pod nazivom "Mi Hrvati"
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/64
Autori: Hina, Večernji.hr
16.09.2024.
u 21:39

Nakon otvorenja predsjednik Milanović je u pratnji autora izložbe Nikole Plečka, Nika Titanika, obišao izložbu na kojoj je izloženo i predstavljeno 18 najnovijih karikatura koje prikazuju najveće hrvatske stereotipe, ali i karikature svih bivših hrvatskih predsjednika i predsjednice, kao i predsjednika Milanovića

Predsjednik Republike Zoran Milanović u ponedjeljak navečer bio je na otvorenju izložbe "Mi Hrvati", jednog od najpoznatijih suvremenih hrvatskih karikaturista Nikole Plečka, Nika Titanika.

Nik Titanik je nadimak i pseudonim Nikole Plečka, karikaturista, ilustratora, strip crtača i grafičkog dizajnera koji izložbom "Mi Hrvati" obilježava 30 godina profesionalne karijere. Na otvorenju izložbe govorili su voditelj Galerije Svebor Vidmar, kustosica izložbe Sonja Švec Španjol i autor Nikola Plečko, Nik Titanik. 

Nakon otvorenja predsjednik Milanović je u pratnji autora izložbe Nikole Plečka, Nika Titanika, obišao izložbu na kojoj je izloženo i predstavljeno 18 najnovijih karikatura koje prikazuju najveće hrvatske stereotipe, ali i karikature svih bivših hrvatskih predsjednika i predsjednice, kao i predsjednika Milanovića.

Izložba je postavljena u Galeriji Vladimir Filakovac u sklopu Narodnog sveučilišta Dubrava. Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik predsjednika Republike za kulturu Zdravko Zima, priopćeno je iz Ureda predsjednika. Izložbu je razgledao i zagrebački predsjednik Tomislav Tomašević, koji je, baš poput Milanovića, bio vidno raspoložen, javlja Večernjakov novinar Dario Topić.

VEZANI ČLANCI:

Zagreb: Otvorenje samostalne izložbe Nika Titanika pod nazivom "Mi Hrvati"
1/64

Komentara 14

RO
robertmark
22:36 16.09.2024.

Levi karikaturist mogao je slučajnog klauna prikazati u brojnim simpatičnim pozama, poput skakanja sa Patrije, letovima na bludne zabave, masiranje supruge ....

PA
papiribica
23:19 16.09.2024.

Nekako nigdje ni karikaturice Možemovki i Možemovaca, ako su pored stvarnosti uopće potrebne..

MI
miliša
23:01 16.09.2024.

"Nećeš razbojniče"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije