PADAJU TEMPERATURE

FOTO Ovo je grafika koju želimo vidjeti: Toplinski val popušta, evo kad će 'zahlađenje'

Foto: PIXSELL/DHMZ
1/8
15.07.2024.
u 14:30

DHMZ-ova karta kaže kako će već u srijedu biti lakše. U Dalmaciji će temperatura biti oko 34, u središnjoj Hrvatskoj 32, odnosno 33, dok će na istoku još u srijedu biti vruće - oko 35. A temperature će ovaj tjedan ići i niže od toga

Toplinski val, čini se, mogao bi uskoro popustiti. Barem malo i barem u nekim dijelovima zemlje. Prema dugoročnijim prognozama, pred nekima su ipak nešto niže temperature. No još sutra moramo izdržati, bit će toplije nego danas, odnosno sunčano, vruće, ponegdje i vrlo vruće. "Od sredine dana u unutrašnjosti lokalno pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u istočnim krajevima mogu biti izraženiji. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura ide 38 °C.

Upaljeni su i meteoalarmi do petka. Sutra većina zemlje u crvenom, s vrlo velikom opasnošću.

Foto: DHMZ

DHMZ-ova karta kaže kako će već u srijedu biti lakše. U Dalmaciji će temperatura biti oko 34, u središnjoj Hrvatskoj 32, odnosno 33, dok će na istoku još u srijedu biti vruće - oko 35.

Foto: DHMZ

Slično i u četvrtak, a u petak i na istoku najviša dnevna 32. Karta za nedjelju pokazuje zelenu boju za dobar dio Hrvatske, što označava kišu. Na istoku će biti 35 stupnjeva, u Dalmaciji najviše 32, a u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj maksimalno 25. 

Foto: DHMZ

Dugoročna vremenska prognoza 'ide' samo do nedjelje pa ne možemo sa sigurnošću reći je i zaista riječ o osvježenju koje će potrajati, ili nam se opet idućeg tjedna vraćaju paklene vrućine.

FOTOGALERIJA  Alcatraz na Jadranu: Pogledajte kako danas izgleda Goli otok, zloglasna Titova kaznionica

1/136

 

Komentara 2

Avatar Osprey
Osprey
07:07 16.07.2024.

A zašto? Pa ljeto je nek bude vruće

Avatar istovari
istovari
10:11 16.07.2024.

Evo zahladilo je....temp. pala sa 37 na + 38.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije