Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIO NAJMANJE 22 LJUDI

FOTO Policija objavila fotografiju masovnog ubojice iz SAD-a: Naoružan je i opasan

Pucnjava u SAD-u
Foto: Reuters/Pixsell
1/10
26.10.2023.
u 06:37

Policija je ranije objavila tri fotografije na Facebooku, zatraživši pomoć javnosti u identificiranju i lociranju napadač

Policija je identificirala napadača koji je u srijedu u gradu Lewistonu u američkoj saveznoj državi Maine iz puške ubio najmanje 22 ljudi, a 50 do 60 ih ranio, te za njim traje masovna policijska potjera. Policijska uprava Lewistona objavila je da je riječ o Robertu Cardu (40), rekavši da ga treba "smatrati naoružanim i opasnim". Kako je objavljeno, u traganje za napadačem uključeno je stotine policajaca.

Policija je ranije objavila tri fotografije na Facebooku, zatraživši pomoć javnosti u identificiranju i lociranju napadača. Na dvije se nalazio osumnjičenik, bradati muškarac u smeđoj jakni s kapuljačom i trapericama koji drži nešto nalik poluatomatskoj pušci, a na jednoj bijeli gradski terenac.

"U Lewistonu je aktivan napadač. Molimo građane da ostanu u svojim kućama sa zaključanim vratima. Policija trenutačno istražuje na više lokacija", objavila je policija države Maine prethodno na društvenoj platformi X. List Sun Journal, pozivajući se na glasnogovornika policije u Lewistonu, izvijestio je o pucnjavi u tri različita objekta, uključujući i kuglanu te kafić. Pritom, ta dva objekta su međusobno udaljena oko 6,5 kilometara.

VEZANI ČLANCI: 

Središnji medicinski centar u Lewistonu je priopćio da je u tijeku reakcija na masovnu pucnjavu te da vrši koordinaciju s područnim bolnicama za preuzimanje pacijenata. O događaju su obaviješteni i predsjednik SAD-a Joe Biden te guvernerka Mainea Janet Mills.

Ako 22 mrtvih bude konačna brojka, ovo bi bio najsmrtonosniji masakr u Sjedinjenim Državama od kolovoza 2019., kada je naoružani muškarac otvorio vatru na kupce u supermarketu u El Pasu u Teksasu, ubivši ih 23. Inače, ishod od 22 ubijenih bio bi pojednak broju ubojstava koje se u Maineu dogode tijekom cijele godine. Naime, broj godišnjih ubojstava od 2012. varirao je između 16 i 29.

Najsmrtonosnija masovna pucnjava u SAD-u dogodila se 2017. godine u Las Vegasu, kada je 64-godišnji umirovljenik otvorio vatru na posjetitelje festivala country glazbe, ubivši ih 58, a ranivši oko 500.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar southman
southman
07:21 26.10.2023.

Izdati naredbu " bez zarobljavanja" !

Avatar ePic
ePic
08:43 26.10.2023.

djeluje sve kao još jedan "false flag", što već poprima prepoznatljiv "obris" i "potpis" i postaje veoma karakterističan ako se stavi u kontekst...

ST
Startrack
06:57 26.10.2023.

I naravno ruzan ko stakor. Kao i svi ostali njegove vrste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije