NEČUVENI VANDALIZAM

FOTO Pravoslavna crkva u Bjelovaru išarana ustaškim i nacističkim simbolima, oglasio se gradonačelnik

Išarana crkva
Foto: Klikni.hr
1/22
21.12.2023.
u 12:10

Policija je na terenu i obavlja očevid

Na pravoslavnoj crkvi Svete Trojice u središtu Bjelovara osvanuli su u četvrtak ustaški i nacistički grafiti. Na nedavno obnovljeno pročelje crkve nacrtani su "ušato" slovo U, natpis "Za dom spremni" i 14/88, kombinacija brojeva koja je u širokoj uporabi među neonacistima.

Išarana crkva
1/22

Očevid je u tijeku, a incident je komentirao bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, koji je poručio da je Bjelovar multikulturalan, tolerantan grad u kojem nema mjesta za takvo ponašanje.

Očekujem od policije da brzo riješi taj slučaj. Grad Bjelovar će pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi da sanira štetu i razgovarati s njima o mogućnosti postavljanja kamera, rekao je Hrebak. - Takve stvari nisu dopuštene, mi ih osuđujemo i tu govorim o svim oblicima režima, i ustaškog i komunističkog i nacističkog - naglasio je Hrebak.

Dodao je kako se nakon incidenta čuo s pravoslavnim svećenikom Stefanom Maksimovićem, kojem je izrazio žaljenje i obećao pomoć Grada u saniranju štete.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Fuchs o incidentu u školi: 'To je za svaku osudu'

Komentara 81

Avatar votum
votum
09:03 21.12.2023.

Šta je nečuveno?! Šoškočaninov spomenik u Hrvatskoj? "Za pale vojnike 'krajine' "? E TO je nečuveno! 😤

TR
Trbonja7272
11:51 21.12.2023.

Ne ulazim u detalje i osuđujem svaki oblik mržnje. Ipak moram postaviti jedno pitanje ! Što je s crkvom svetog Vinka Paulskog u strogom središtu Zagreba? Po njoj se smije šarati? Smije ju se, svježe oličenu, gađati blatom? Ili, možemoemo pretpostaviti, u Zagrebu vrijede neki drugi kriteriji?

HA
Hary3
17:52 21.12.2023.

Gdje su moji komentari, ako smijem pitati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije