BEZ MILOSTI

FOTO Time objavio naslovnicu o kojoj priča cijeli svijet: 'Ovo je baš zločesto prema Bidenu, dugo su to pripremali'

U.S. President Joe Biden steps aside as U.S. Presidential Candidate
Foto: LOUIZA VRADI/REUTERS
1/3
22.07.2024.
u 10:15

Na naslovnicu su odmah reagirali i korisnici društvenih mreža, koji pišu da je Time i ovoga puta brutalan prema Bidenu. "Uh, ovo je zločesto", komentirao je jedan korisnik na X-u. "Ovo su pripremili prije nekoliko tjedana", piše drugi.

Ugledni američki tjednik Time predstavio je novu naslovnicu nakon što je predsjednik Joe Biden objavio povlačenje iz utrke za Bijelu kuću. Nova naslovnica neodoljivo podsjeća na onu koju su objavili nakon Bidenova lošeg nastupa u prvoj TV debati s Donaldom Trumpom u lipnju.

Naime, krajem lipnja Joe Biden loše se snašao u velikoj 90-minutnoj televizijskoj debati protiv Trump. Često je mrmljao, odugovlačio s rečenicama, a bivši predsjednik SAD-a Trump čak ga je i ismijavao zbog njegovih ponekad nerazumljivih izjava. Mnogi američki politički komentatori opisali su raspoloženje unutar Demokratske stranke nakon debate koristeći jednu riječ: "Panika".
To je riječ za koju se tada odlučio i Time Magazine, uz fotografiju Bidena koji naizgled luta sa strane naslovnice.

Tri tjedna kasnije, nakon što je Biden odustao od kandidature, Time je objavio svojevrsni nastavak te naslovnice. Na njoj je Biden smješten na desnoj strani, sada gotovo izvan kadra, dok se na lijevoj strani pojavljuje odlučna Kamala Harris, koju je Biden podržao kao novu kandidatkinju Demokratske stranke. Na naslovnicu su odmah reagirali i korisnici društvenih mreža, koji pišu da je Time i ovoga puta brutalan prema Bidenu. "Uh, ovo je zločesto", komentirao je jedan korisnik na X-u. "Ovo su pripremili prije nekoliko tjedana", piše drugi.

Podsjetimo, američki predsjednik Joe Biden (81) povukao se iz nove utrke za Bijelu kuću. Šef Bijele kuće objavio je da se više neće kandidirati za drugi mandat, što znači da će demokrati morati pronaći novog kandidata koji će se suprotstaviti republikanskom nominantu Donaldu Trumpu u studenom.

VEZANI ČLANCI:

Nedugo nakon što je objavio da odustaje od novog mandata, Biden je podržao Kamilu Harris (59), koja bi, postane li doista kandidatkinja Demokrata, postala prva Afroamerikanka koja se natjecala na prvom mjestu liste glavne stranke u povijesti zemlje. Nije, ipak, jasno hoće li drugi viši demokrati osporiti davanje stranačke nominacije Harris - nju se naširoko smatra izborom mnogih stranačkih dužnosnika - ili će sama stranka odlučiti otvoriti opciju za nominacije drugih kandidata.

FOTO Mreže su 'podivljale' nakon Bidenove odluke: Pronašli smo neke jako dobre memeove

U.S. President Joe Biden steps aside as U.S. Presidential Candidate
1/34

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije