NEMA OZLIJEĐENIH

VIDEO Usred noći urušio se most u Dresdenu: Samo 18 minuta ranije dionicom prolazio tramvaj

Foto: reuters
1/25
11.09.2024.
u 10:18

Most Carola urušio se oko 3 sata ujutro, a dijelovi koji su ostali stajati trenutno su u opasnosti od urušavanja

Jedan od najvažnijih mostova na rijeci Elbi djelomično se urušio tijekom noći u Dresdenu. U vrijeme urušavanja mostom nije prolazio tramvaj tako da nema ozlijeđenih, javlja Tagesschau, no zbog oštećenja je grad ostao bez grijanja, odnosno tople vode. Osim toga, sav riječni promet, kao i biciklističke staze bit će zatvorene do daljnjeg. 

Most Carola urušio se oko 3 sata ujutro, svega 18 minuta nakon što je tom dionicom prošao tramvaj, a dijelovi koji su ostali stajati trenutno su u opasnosti od urušavanja. U rijeci Elbi trenutno leži oko 100 metara dužine mosta, a vatrogasci su na mjestu događaja kako se osiguralo područje. 

1/25

- Postoji akutna opasnost po život i kolaps - poručio je glasnogovornik vatrogasne službe Michael Klahre. Inače, most Carola obnavlja se od 2019. godine, no nije poznato je li urušavanje povezano s obnovom. ''Nije se moglo predvidjeti da će stanje mosta C biti toliko loše da bi se mogao srušiti'', Holger Kalbe, voditelj odjela Dresdenskog odjela za ceste i građevinarstvo.

POVEZANI ČLANCI:

 

Ključne riječi

Komentara 1

LE
lektor
10:31 11.09.2024.

Kada smo iz Labe otplivali u Elbu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije