MJEŠTANI U STRAHU

FOTO/VIDEO Veliki požar u Tučepima, objavljene dramatične snimke: 'Situacija je napeta. Brani se kuća po kuća'

U Tučepima izbio veliki požar
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/26
Autori: Hina, Večernji.hr
31.07.2024.
u 01:11

Zbog gašenja požara zatvorena je cesta D 512 u mjestu Gornji Tučepi, a promet se preusmjerava na zaobilazne pravce.

Nakon velikih požara kod Skradina i Zemunika, Dalmaciju je večeras zahvatio i treći požar. Vatra je buknula u Tučepima i širi se prema Podgori. Grupa od 30 vatrogasaca krenula je iz Zagreba u pomoć kolegama u Tučepima.

- Situacija je dosta napeta. Vatra se nošena burom vrlo brzo širi. Nije se proširila samo prema dolje, već se širi i lijevo i desno. Vatrogasne snage od Splita do Makarske rivijere nalaze se na požarištu. Bore se nadljudskim naporima da spriječe širenje požara prema mjestu Tučepi -  kazao je Slavko Tucaković za Danas.hr.

- Prve kuće su obranjene. Ljudi se maknu, evakuiramo ih, brani se kuća po kuća - kazao je Tucaković.

 Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je u utorak navečer da će na požarištu kod Skradina tijekom cijele noći ostati 110 vatrogasaca te će učiniti sve da vatra ne dođe do NP Krka, a za jutro su već spremna tri kanadera. Vatorgasci će, dodao, cijelu noć ostati dežurati i pratiti stanje požarišta. Raspoređeni su oko cijelog požarišta i izvršene su zamjena snaga.  -Najbitnije je da nitko nije stradao danas - rekao je za RTL Direkt Tucaković iz naselja Ićevo otkud je u utorak ujutro krenuo požar. 

Zasad po njegovim riječima nema velike vatre, ali ima dosta vatre unutar samog požarišta koje je udaljeno dosta od kuća i ne prijeti nikome ništa. Poručio je da će učiniti sve da vatra ne dođe do NP Krka. Vatra je danas prijetila kućama, vatrogasci su se borili i protiv vjetra, izgorjelo je dosta vinograda i maslinika, rekao je Tucaković.

Uoči puta za Dalmaciju, zagrebački vatrogasci su se okupili u dvorištu Javne vatrogasne postrojbe Zagreb u Savskoj ulici. Tamo su dobili posljednje upute o tome što ih čeka na požaristu, a podršku im je došao dati i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Nadam se da će sve proći najbolje, pazite na sebe - uputio je poruku ohrabrenja vatrogascima Tomašević, pišu 24 sata.

"Jako je ružan osjećaj. Već pepeo leti po gradu i dosta se brzo širi vatra. Svi ovi zvukovi sirena ukazuju na to da nije dobro. Ne mogu procijeniti iz ove udaljenosti, ali izgleda kao da se požar spušta prema dolje. Vatrogasci stvarno odrađuju velik posao i pristižu sa svih strana", kazala je čitateljica za 24sata

Požar je planuo oko 20:15 sati. Prema informacijama iz ŽVOC-a Splitsko-dalmatinske županije, gori trava i makija, a zbog vjetra se požar brzo širi. Na terenu su sve raspoložive snage iz makarskog i omiškog područja, a moguće je da će u pomoć stići i vatrogasci iz Splita.  Zbog gašenja požara zatvorena je cesta D 512 u mjestu Gornji Tučepi, a promet se preusmjerava na zaobilazne pravce. Policijska uprava Splitsko-dalmatinske županije apelira na vozače da budu izuzetno oprezni i prate upute policijskih službenika na terenu. Informacija je još uvijek malo, a situacija se brzo mijenja. Stanovništvo se poziva na oprez i praćenje daljnjih uputa nadležnih službi.

Podsjetimo, vatrogasci se i dalje bore s požarom koji je u utorak ujutro izbio u blizini Skradina i progutao oko 500 hektara niskog raslinja i borove šume dok je stanje na zadarskom području zadovoljavajuće. Više detalja pročitajte OVDJE

 

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 10

PR
prajdali100
22:08 30.07.2024.

Taman padne mrak i krene požar ! Puše vjetar promjenljiva pravca,noć je,zračne snage ne mogu djelovati....do jutra tko živ tko mrtav. Ovo je čisti organizirani,možda i državni, terorizam.SOA i Policija su na potezu...

ME
Mentalist2018
22:54 30.07.2024.

Očito je podmetanje požara.. Ovo je napad na državu i narod i na njihova dobra.. Ne imati milosti i dati im 20 godina zatvora .

5S
505.scrtom
08:11 31.07.2024.

ma daj a to da neki ovisnik svoj smrdljivi čik od cigarete baci iz auta, ne pada nikome na pamet. milion puta gledam to iz auta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije