POVUKAO SE S DUŽNOSTI

Francuski kardinal priznao da je zlostavljao djevojčicu (14): Ona ima trajne posljedice zbog toga

Pope Francis Leads A Consistory For The Creation Of New Cardinals - Vatican
ABACA/ABACA
07.11.2022.
u 19:49

Ricard je zatražio oprost i rekao da će se povući sa svojih dužnosti i biti na raspolaganju pravosudnim i crkvenim vlastima.

Francuski kardinal Jean-Pierre Ricard priznao je u ponedjeljak da je prije puno godina zlostavljao 14-godišnju djevojčicu i rekao je da će se zbog toga povući s dužnosti.

"Prije 35 godina, kada sam bio župnik, ponašao sam se prijekora vrijedno s djevojčicom koja je imala 14 godina. Moje ponašanje neizbježno je dovelo do ozbiljnih i trajnih posljedica za tu osobu", rekao je. 

Ricard je zatražio oprost i rekao da će se povući sa svojih dužnosti i biti na raspolaganju pravosudnim i crkvenim vlastima.

On je bio biskup u Bordeauxu od 2001. do 2019. godine.

Ukupno 11 biskupa i bivših biskupa trenutačno su mete istrage zbog zlostavljanja, rekao je u ponedjeljak novinarima čelnik Francuske biskupske konferencije Eric de Moulins-Beaufort, pročitavši tom prigodom Ricardovo priopćenje.

Neovisna istraga prošle godine utvrdila je da su francuski svećenici zlostavljali više od 200.000 djece u zadnjih 70 godina.

Komentara 17

JO
jocoudriga
05:27 08.11.2022.

Trula organizacija koju treba u širokom luku zaobići.

SL
slavenZadravec
20:18 07.11.2022.

I unatoč tome dogurao do kardinala??!? Bravo katolička, rimska i apostolska

DJ
Dodaj Juri
21:07 07.11.2022.

Samo jednu djevojcicu? A sto je sa ostalim stotinama djecacica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije