Ministar Fuchs

Fuchs: Nema razloga za pomicanje rokova za upis

ministar
Mišo Lišanin
25.06.2010.
u 19:00

Prijave za upis u srednje škole primaju se u ponedjeljak i utorak, a iz ministarstva uvjeravaju da će do tada svi imati svjedodžbe

Ne, nema ni govora o pomicanju rokova za upise u srednje škole. O tome nismo razmišljali ni u jednom trenutku jer jednostavno nije bilo potrebe za tim. U jednom je trenutku e-matica pala jer su sve škole istodobno počele printati svjedodžbe – kazao je jučer ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuch, ističući da će do ponedjeljka u 8 sati kad počinju prijave za upise svi osmaši, ali vjeruje i svi ostali učenici imati svjedodžbe.

Kao što se zna, problem s tiskanjem svjedodžbi pojavio se u srijedu jer je informatički sustav pao zbog preopterećenosti. Zbog toga su taj dan montirana dva dodatna servera.

– Nema masovnih problema s printanjem. Može se dogoditi u ponekoj školi da se za nekog učenika ne može isprintati svjedodžba. No tada je najčešće riječ o nepotpunim podacima. Kad im se to dogodi, nastavnici nas nazovu i mi problem uklonimo. Radili smo cijeli dan na praznik i učenici će svoje svjedodžbe dobiti na vrijeme – istaknuo je jučer i ravnatelj Uprave za informatiku i tehnologije u MZOŠ-u Zoran Paldi.

Tako bi, barem prema uvjeravanjima iz ministarstva, jedini problem osmašima trebalo ostati to imaju li dovoljno bodova za željenu srednju školu. Kao što se zna, prijave se primaju u ponedjeljak i utorak, a najžešći pritisak, kao uostalom i prijašnjih godina, očekuje se na gimnazije. Osim njih na udaru najboljih učenika naći će se pojedine tehničke i ekonomske strukovne te medicinske škole, ali i atraktivnija obrtnička zanimanja.

Ključne riječi

Komentara 6

RV
rvz
21:31 25.06.2010.

LAŽEŠ!!! SRAM TE BILO MINISTRE!!!!! Danas je petak 25.6. 21:30, ja imam ukupno 4 svjedodžbe, sutra je podjela, ako se učenici ne upišu u srednje škole ići će to tvoju dušu!

ZA
zadar2010
23:14 25.06.2010.

mimistre, tko će plati prekovremene sate i noćne smjene za tisuće učitelje? oni koji su uspjeli ispisati svjedodžbe su koristili komercijalne programe koje su platili u prosjeku 500 kn. pitam ministra: da li je to interni dogovor autora programa i nekoga iz ministarstva da uz proviziju potegne ručnu na e-matici? a mogao bi nam i bajić i karamarko o tome nešto reći?

ZA
zadar2010
23:20 25.06.2010.

nema problema s printanjem, ma ljudi moji gdje ovaj čovjek živi. nema nikoga tko nije imao probleme s printanjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije