koncert

Gaga oduševio šaljivim pjesmama bliskim običnom čovjeku

gaga, koncert (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
30.09.2011.
u 14:09

Šansonjer Mladen Medak Gaga u pratnji sastava Betegi održao je sjajan, nadahnut i nadasve zabavan koncert

U sklopu obilježavanja Dana grada Bjelovara i Dana hrvatskih branitelja na gradskom korzu na otvorenoj kamionskoj pozornici poznati bjelovarski šansonjer Mladen Medak Gaga u pratnji sastava Betegi održao je sjajan, nadahnut i nadasve zabavan koncert, a ovog su puta na repertoaru bile kajkavske pjesme u njegovoj jedinstvenoj “konstrukciji” i izdanju s podravskim prizvukom. Gaga je koncertom svojim sugrađanima ujedno promovirao i svježe objavljen novi nosač zvuka “Jezuš dečki kak' me hiče i druge zaglazbancije”, pri čemu se najviše ističe upravo naslovna pjesma s kojom je pobijedio na festivalu Pjesme Podravine i Podravlja te koja je postala veliki hit.

Gaga u pjesmi poručuje kako se završi kada se popije previše gemišta. Inače, glazbom se ozbiljnije počeo baviti 1992. godine u glazbenom sastavu ”Stare staze” pa je u to vrijeme aktivnije krenuo s pisanjem glazbe i stihova.

Među ostalim tvorac je pjesme ”Ritam ljubavi mi daj”, s kojom su ”Stare staze” 1995. godine nastupile na Dori, hrvatskom festivalu za izbor pjesme za Euroviziju. Godinu kasnije prestaje s djelovanjem u ”Starim stazama”, a 2003. godine ponovno se aktivnije vraća glazbi i nastupima na festivalima. Njegove pjesme mogle su se čuti na ”Brod festu” u Slavonskom Brodu, na ”Zlatnim žicama Slavonije” u Požegi, na ”Glazbenom festivalu Podravine i Podravlja” u Pitomači, na koprivničkim festivalima ”Od srca” srcu” i Festivalu šansone ”Zvonimir Golob”, na zagrebačkom Chansonfestu, na Festivalu šaljive šansone u Blatu na Korčuli (na kojem je 2005.godine osvojio Grand prix, a 2007. prvu nagradu stručnoga žirija, dok je 2008. godine za skladbu “Petrovi vjetrovi” osvojio Grand Prix festivala i prvu nagradu publike).

Njegova izričajna prepoznatljivost očituje se u jednostavnim glazbenim formama šansonijerskog opredjeljenja i, uglavnom, u epskim, humorističnim tekstovima, koji za teme imaju svakodnevnu preokupaciju običnih, ”malih” ljudi ili pak s iste pozicije satirično progovara o politici i političarima. U srpnju 2011. godine Gaga je objavio spomenuti novi album, koji je, za razliku od dosadašnjeg ”šansonijerskog štiha”, još zabavniji i ”pitkiji”. Namijenjen je dobrim feštama po klijetima, a svojim temama i jednostavnim glazbenim izričajem blizak je običnom čovjeku i njegovoj svakodnevici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije