Ćirilicu na ulazu

Galić: Nemam ništa protiv, Šišljagić: Čemu provokacija

sisljagic
09.04.2010.
u 16:59

Hrvati iz Dalja u kojemu većina ulica nosi imena mučki ubijenih mještana 1. kolovoza 1991., ocijenili su table “novom provokacijom”, a vladajući SDSS “zakonom jamčenoj dvojezičnosti”.

Ako je to želja općina i njihovih stanovnika, a pod uvjetom da se pri tome ne krši niti jedan zakon, nemam ništa protiv o uvođenju dvojezičnih natpisa na table koje se nalaze na ulazima u sela koja su dio tih općina, rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić komentirajući najave iz Zajedničkog vijeća srpskih općina o pokretanju inicijative za uvođenje dvojezičnosti u sedam općina Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Riješeno Ustavom

Riječ je općinama Borovo, Negoslavci, Trpinja, Markušica, Jagodnjak, Erdut i Šodolovci.

– Od rata je prošlo gotovo 20 godina te sam siguran da će naši građani još jednom pokazati dovoljnu razinu demokratičnosti – rekao je Galić.

Osječko-baranjski župan dr. Vladimir Šišljagić inicijativu, kaže, doživljava malo iznenađen.

– Ne vidim potrebe da se potencira, provocira ili daje poseban značaj stvari koja je riješena zakonom i Ustavom. Nepotrebno ju je dizati na političku razinu – smatra Šišljagić u čijoj su županiji, točnije u Dalju gdje je i sjedište Općine Erdut, prije nešto više od godinu dana postavljene dvojezične table s imenima ulica. Hrvati iz Dalja u kojemu većina ulica nosi imena mučki ubijenih mještana 1. kolovoza 1991. ocijenili su table “novom provokacijom”, a vladajući SDSS “zakonom jamčenoj dvojezičnosti”.

Prerano za obitelji žrtava

– S takvim se zahtjevom moglo pričekati, posebice kad se zna koliko je Hrvatska učinila ustupaka pa i abolirala pripadnika srpskih paravojnih postrojbi. Od rata je prošlo 20 godina, ali je od našeg povratka prošlo svega 12 godina i mnogi se još uvijek vode kao nestali – rekao je predsjednik Hvidre Vukovarsko-srijemske županije Stipe Šeremet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije