GAF TJEDNA

Gazda turskog nogometa Mehmet Büyükekşi zbog Atatürka si propucao koljeno

storyeditor/2023-12-30/turcin.png
REUTERS
31.12.2023.
u 13:39

Büyükekşi glupim nagovaranjem da se igrači odreknu Atatürka na sebe navalio bijes Atatürkova najvećeg živućeg protivnika Erdoğana

Vrlo neobična nogometno-politička sapunica od petka traje između dvije muslimanske zemlje, Turske i Saudijske Arabije. Naime, u glavnom saudijskom gradu Riyadu u petak se trebala odigrati utakmica turskog Superkupa između Fenerbahçea i Galatasaraya. No saudijski su domaćini zabranili igračima obje turske momčadi da na teren istrče u majicama s likom Mustafe Kemala Atatürka, u povodu 100. godišnjice formiranja Republike Turske, pa su obje ekipe odlučile zbog toga ne nastupiti.

I dok je cijela turska javnost unisono stala na stranu svojih momčadi te pozdravila njihov patriotski potez, predsjednik turskog nogometnog saveza, do jučer moćni Mehmet Büyükekşi, očito si je zapečatio karijeru jer je isplivalo kako je inzistirao da se utakmica odigra bez patriotskog čina. To je jako naljutilo Turke koji su ga odmah proglasili "bivšim", a protiv njega je ustao i sam Erdoğan.

Tako je Büyükekşi glupim nagovaranjem da se igrači odreknu Atatürka na sebe navalio bijes Atatürkova najvećeg živućeg protivnika Erdoğana, koji je očito svjestan da je otac turske nacije nedodirljiv. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije