Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJASNILI RAZLOGE

Gdje je zapelo? DORH-u stigla 42 važna uređaja vrijedna pola milijuna eura, ali i dalje nisu u funkciji

Zagreb: Zgrada u kojoj se nalazi sjedište DORH-a i USKOK-a
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/3
11.06.2024.
u 09:53

Uređaji za snimanje prvog ispitivanja okrivljenika su nabavljeni, ali i dalje nisu u funkciji

Kupljenih 42 uređaja za snimanje prvog ispitivanja okrivljenika i dalje nisu na raspolaganju DORH-u, iako su prema izvješću o radu te institucije za prošlu godinu njih nabavili navedene uređaje, doznaje N1. Ti uređaji koji su nabavljeni preko Ministarstva pravosuđa i uprave i dalje nisu u funkciji, pa čak niti u posjedu Državnog odvjetništva RH. 

''Implementacija sustava na lokacije je u tijeku, do sada su novi sustavi postavljeni na Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu, te u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske'', odgovorili su iz Ministarstva na upit o fazi u kojem su navedeni uređaji, dodajući kako su predstavnici DORH-a zatražili izmjene na sustavima te da zato još nisu implementirani.

- Obzirom na netom iskazanu potrebu istovremenog korištenja starog sustava potrebno je napraviti i određene infrastrukturne prilagodbe kako bi se novi sustav mogao implementirati - odgovorili su, a sve bi moglo biti gotovo do kraja ove godine. ''U državnim odvjetništvima do tada je u uporabi postojeći funkcionalan sustav''.

Inače, uređaje je za Ministarstvo nabavila tvrtka CS Computer Sytems čija je ponuda bila nekoliko stotina eura niža od procijenjene. Za cijelu nabavu ponudili su 528.319 eura za 46 sustava, što znači da je jedan takav uređaj koštao skoro 11.500 eura.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Ivan Turudić pokazao skupocjeni sat o kojemu većina Hrvata može samo sanjati

Zagreb: Zgrada u kojoj se nalazi sjedište DORH-a i USKOK-a
1/5

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije