MILANOVIĆEV SAVJETNIK

General Mareković: Banožić je potpisao laž! U MORH-u je brigadir kojem je protuzakonito produžena služba

U perivoju dvorca Erdody obilježena 30. obljetnica početka Domovinskog rata
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
23.10.2021.
u 20:00

"Predsjednik je posebno osjetljiv na braniteljsku populaciju i neće dozvoliti da postoji takav odnos prema časnicima", kazao je Mareković

General Marijan Mareković, posebni savjetnik predsjednika Republike za veterane i ratni zapovjednik Tigrova, komentirao je aktualni sukob predsjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića oko umirovljenja brigadira Elvisa Burčula. Ocijenio je kako je komunikacija neprimjerena, i to posebno u dijelu u kojem ministar govori o tome "gdje je tko bio 1991. godine"

"Brigadir Burčul je zapovjednik iz vremena Kolinde Grabar-Kitarović, časno je radio svoj posao, dragovoljac je Domovinskog rata. Predsjednik je posebno osjetljiv na braniteljsku populaciju i neće dozvoliti da postoji takav odnos prema časnicima", kazao je Mareković za RTL.

Na optužbu Banožića da predsjednika ima svog čovjeka, Mareković odgovara:

"Postoji prijedlog Načelnika glavnog stožera, mladog čovjeka, mladog školovanog časnika, koji je zapovjednik u Gospiću. Ta dva i pol mjeseca su bila potrebna da ga Burčul uvede u posao".

Komentirajući najave iz MORH-a da odluku neće promijeniti, Mareković je rekao:

"Predsjednik je javno komunicirao da se rješenje o umirovljenju ukine. To rješenje je vrlo čudno. U obrazloženju stoji da se umirovljuje temeljem popisa za izdvajanje osoblja iz 2021. godine. Brigadir Burčul nije na tom popisu. Ministar je potpisao neistinu, laž. Ministar ima pravo umiroviti časnika, ali obrazloženje mora biti zakonito, a ne laž. Na popisu ima 100 i nešto časnika, na njemu je i jedan brigadir koji radi u ministarstvu, kojem je protuzakonito u tri navrata produživana služba. Po zakonu to je moguće samo dva puta".

Na pitanje je li stanje otužno, odgovorio je da je teško reći u jednoj rečenici ali da "predsjednik sigurno ima dobre informacije".

 

Komentara 156

DU
Deleted user
20:19 23.10.2021.

Kako vjerovati Predsjedniku države za koju se nije borio , a mogao je, kako vjerovati vrhovnom zapovjedniku vojske kojoj nije služio, a mogao je, Kako vjerovati čovjeku koji je rekao da se spomen ploča poginulim HOS-ovcima, baci tamo negdje. Kako vjerovati čovjeku koji jeb io predsjednik vlade u kojoj je bilo 47% jugosa i Srba iako po popisu ima 95% Hrvata i ostalih manjina, nije vrag da ni jednog sposobnog nije bilo. Kako vjerovati čovjeku čija vlada donosi odluku o podjeli mirovina braniteljima na dva dijela, ali ne i aboliranima, koji primaju dio mirovine po priznatom stažu u "Krajinama". Kako vjerovati čovjeku čija vlada potom donosi zakon da se usklađuje samo prvi dio braniteljske mirovine, tako da bi poslije prve uskladbe, abolirani imao veću mirovinu , ako su prije imali jednaku.hajde recite kako.

Avatar sluganski_svakidan
sluganski_svakidan
20:17 23.10.2021.

Ja se posebno dobro sjećam Milanovićeve osjetljivosti spram branitelja. Još iz davnih dana 29. svibnja 2015. godine u crkvi sv. Marka u Zagrebu.

BO
borcanac
21:07 23.10.2021.

A di je bio drug milanovic i ti druze marekovic kad je mesic umirovio sve ratne generale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije