POKUŠAJ ATENTATA NA TRUMPA

Vodio je dvostruki život. Policiji je već odavno poznat. Trumpa je najprije obožavao, a onda postao njegov mrzitelj

Foto: SOCIAL MEDIA, PIROSCHKA VAN DE WOUW/REUTERS
1/9
16.09.2024.
u 09:21

Routhov sin, Oran Routh, istaknuo je kako njegov otac nije nasilna osoba. Potvrdio je da mrzi Trumpa kao "svaka razumna osoba"

Ryan Wesley Routh (58), osumnjičenik za pokušaj atentata na republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, nalazi se u pritvoru. Pokušaj atentata dogodio se u nedjelju na golf terenu u West Palm Beachu na Floridi. Incident se dogodio dva mjeseca nakon pokušaja atentata na Trumpa tijekom skupa u Butleru u Pennsylvaniji. Routh je, kako navodi Daily Mail, glasao za Trumpa 2016. godine, a nekoliko godina kasnije ga nazivao "prijetnjom demokraciji."

Routh je pronađen nenaoružan nakon što su ruksak, GoPro kamera i puška AK-47, koje je navodno ostavio kada je bježao s mjesta događaja, već locirani. Routh je, kada je imao 36 godina, optužen za nošenje skrivenog oružja i posjedovanje oružja za masovno uništenje, odnosno automatske strojnice. U svojoj je prošlosti još nekoliko puta osuđen, no nema podataka o tome da je proveo neko vrijeme u zatvoru. 

Routhov sin, Oran Routh, istaknuo je kako njegov otac nije nasilna osoba: "On je moj tata i sve što je dobio nekoliko je prometnih kazni, koliko ja znam. Poznajem svog tatu i volim ga, ali to nije nimalo slično njemu. On nije nasilna osoba." Upitan je li njegov otac imao oružje, odgovorio je: "Ne koliko ja znam. Nikada nisam vidio da posjeduje pištolj."

 

VIDEO Susjed o čovjeku koji je pokušao ubiti Trumpa

Na društvenim je mrežama Routh kritizirao Trumpa te pokušao pomoći Ukrajini. U razdoblju od osam godina, prema njegovim društvenim mrežama, promijenio se od Trumpova glasača do njegova mrzitelja. Pisao je kako se nadao da će "Trump biti drukčiji", no kako je "jako razočaran." 

"Bit će mi drago kad odeš", pisao je Ryan Wesley Routh 2020. godine. On je potom donirao demokratima, a za Trumpa tvrdio da je prijetnja demokraciji. Također, na društvenim je mrežama poručio da Trump Ameriku želi pretvoriti u "robove protiv gospodara." Oran Routh potvrdio je da njegov otac mrzi Trumpa kao "svaka razumna osoba."

"Ni ja ne volim Trumpa", dodao je sin. Kazao je kako se njegov otac iz Sjeverne Karoline, gdje je odrastao i pohađao srednju školu Northwest Guilford, preselio na Havaje. Također, kazao je kako nije ni znao da mu je otac stigao na Floridu. Sin je naveo kako je njegov otac bio vlasnik tvrtke za pokrivanje krovova, dok sada gradi male kuće na Havajima. Daily Mail ističe kako se čini da je Ryan Routh vodio dvostruki život kao proukrajinski aktivist te pokušavao regrutirati vojnike iz drugih zemalja za borbu protiv Rusije. Rothovi kontakt-podaci nalaze se na više web stranica uključenih u regrutaciju, kao i na jednoj koja podupire Tajvan u potencijalnom ratu protiv Kine. Prije nego što mu je račun suspendiran, većina njegovih nedavnih objava molila je mnoge, od Brune Marsa preko Stinga, da snime pjesmu podrške Ukrajini. Međutim, na jednom je profilu izrazio svoju frustraciju Ukrajinom jer je odbila njegova nastojanja: "S Ukrajinom je vrlo često teško raditi. Boje se da je svatko ruski špijun."

 

GALERIJA Pokušaj atentata na Donalda Trumpa
1/16

Komentara 23

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
09:42 16.09.2024.

Idealan za zaključak o "samostalnom strijelcu" kojeg nitko nije poslao u misiju likvidacije Trumpa !!

MA
marcellus
10:54 16.09.2024.

Tekst je valjda prepisan od huffposta, ay mu dignite i spomenik. Više razumijevanja za wanabe atentatora nego za onog kog se uporno pokušava ubit, bez uspjeha. Sad treba smijenit vodstvo CIA-e jer nikako ne uspijevaju upucat ga. "Mrzi trumpa kaoao i svaka razumna osoba" - ono kad hrpa luđaka i manijaka sebe smatra razumnima jer bi ubili svakog s kim se politički ne slažu.

JM
JMN
10:03 16.09.2024.

Dakle, Trump mu se prvo sviđao kad se pojavio, a zatim je povjerovao svemu što mediji pišu o Trumpu i iz toga logično zaključio da je Trump izvor svega zla u svijetu. Preostalo mu je samo jedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije