GODINU DANA KAOSA NA BLISKOM ISTOKU

Odgovor Izraela od kojeg strepi cijeli svijet: Otkriveni planovi koji bi mogli dovesti do kolapsa na svjetskom tržištu

07.10.2024.
u 06:32

Teroristički napad Hamasa na Izrael i rat u Gazi izazvali su lančanu reakciju i utjecali na političku dinamiku u nekoliko ključnih zemalja Bliskog istoka, uključujući Saudijsku Arabiju, okupiranu Zapadnu obalu, Libanon, Siriju, Jordan i Egipat

Komentara 25

ZO
zoranlelic
08:13 07.10.2024.

Neki u Izraelu traže određenog moćnika koji je, kako kažu, kriv za 07.10 i spominju taoce. Čak su i na ulicu izašli. Bibi smatra de je sve to OK. Institucije će to.

AL
alojzvodic
08:05 07.10.2024.

Za licemjerne i one koji se još uvijek prave ludi: Bivši izraelski veleposlanik u SAD-u, Danny Ayalon, optužio je, gostujući na SkyNewsu, Benjamina Netanyahua da je "glavni odgovorni" za napade 7. listopada, tvrdeći da je jačao Hamas preusmjeravajući im novac preko Katara. Ayalon tvrdi da je Netanyahu godinama aktivno podupirao Hamas u Gazi kako bi suprotstavio islamske militante Palestinskoj vlasti na Zapadnoj obali te održao podjelu teritorija. Na pitanje ima li Netanyahu osobnu odgovornost za napade 7. listopada i njihove posljedice, Ayalon je odgovorio da izraelski premijer "apsolutno ima". "On nadzire obranu i sve oko toga, tako da je, naravno, glavni odgovorni," rekao je Ayalon. "On je taj koji je nadgledao ili osmislio strategiju jačanja Hamasa, pokušavajući podijeliti palestinski teritorij između Palestinske vlasti u Judeji i Samariji te Hamasa u Gazi. On je taj koji je dopustio da milijuni dolara uđu u Hamas iz Katara u gotovini u koferima, što je u osnovi izgradilo Hamas i njegovu moćnu vojnu infrastrukturu. On je mislio da će moći kontrolirati situaciju i odgađati rješavanje problema, ali sve se raspalo. On je svakako odgovoran i morat će odgovoriti na mnoga pitanja u vezi s tim", izjavio je.

EU
eurofil55
08:53 07.10.2024.

I Gdanjsk (Danzig), i 07.10. djelo su ljudi istih profila. Svijet ima genocid u oba slučaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije