Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novosti za vozače

Google Maps uvodi novu funkciju, evo o čemu je riječ

Nove ikone Google aplikacija na mobilnim uređajima
Armin Durgut/PIXSELL
22.04.2024.
u 12:49

Nova nadogradnja aplikacije će posebno olakšati korisnicima u otkrivanju "skrivenih" stanica za punjenje, uz pomoć umjetne inteligencije

Google Maps će uskoro doživjeti poboljšanja koja će vozačima električnih vozila olakšati planiranje putovanja, pružajući im intuitivnije iskustvo u pronalaženju stanica za punjenje. Naime, ova nadogradnja posebno će olakšati korisnicima u otkrivanju "skrivenih" stanica za punjenje, poput onih koje su smještene na višekatnim parkiralištima, uz pomoć umjetne inteligencije koja će biti integrirana u aplikaciju.

Nadalje, Google Maps će sada pružati detaljne opise punjača, uključujući specifične upute poput "Uđite u podzemno parkiralište i pratite oznake prema izlazu. Skrenite desno neposredno prije izlaza." Ove informacije bit će generirane na temelju recenzija korisnika, omogućujući vozačima da ocijene pojedinačne lokacije za punjenje i podijele pojedinosti poput vremena čekanja i dostupnosti određenog tipa priključka za punjenje (CCS, CHAdeMO, Tesla) s drugima. Samim time če se smanjiti rizik od dolaska na punionicu koja je neispravna ili možda nije u funkciji, piše N1.

Dodatno, detalji poput raspoloživosti priključaka i brzine punjenja bit će prikazani na karti u vozilu. Vozači tako neće gubiti vrijeme na putu do punjača koji je nedostupan. Putovanje s električnim vozilom može izazvati određenu dozu stresa, ali Google Maps će sugerirati optimalne lokacije za punjenje čak i tijekom dugih putovanja.

POVEZANI ČLANCI:

Aplikacija će preporučiti najpogodnija mjesta za zaustavljanje i punjenje, uzimajući u obzir duljinu putovanja, odredište i stanje baterije vozila. Prema Googleu, ova ažuriranja će stići kroz nekoliko mjeseci, a vozila s ugrađenim Googleom (primjerice Volvo modeli) će odmah primiti ažuriranje. Usloga će prvo biti dostupna u Sjedinjenim Državama, pa nešto kasnije i u ostatku svijeta. 

VIDEO Test automobila VW ID.7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije