Novi objekt

Grad pod Marjanom dobio najmoderniju Polikliniku Sunce

poliklinika sunce (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/3
09.06.2011.
u 15:42

Splićani više ne moraju na preglede u Zagreb, poručuje dr. Mladen Jukić, glavni ravnatelj Poliklinike Sunce. Imaju najmoderniju medicinsku tehniku, na europskoj razini.

Koncern Agram svečano je na splitskom predjelu Kman otvorio novu poslovnu zgradu, toranj od 9 katova, s opremom vrijedan oko 180 milijuna kuna. Sagrađen je u manje od godinu i pol dana, a na  8700 četvornih metara prostora smještena je Poliklinika Sunce, uredi Euroherc osiguranja, Jadranskog osiguranja, Agram životnog osiguranja, Kreditne banke Zagreb i Sunce osiguranja. Zaposleno je 150 djelatnika.

– Grad potiče i poticat će ovakva ulaganja, interes je Splita da u njemu ne bude samo jedna zgrada kao ova nego desetak. Jer, poslovne su zgrade pokazatelj što je grad, a što  selo – kazao je splitski gradonačelnik Željko Kerum uvjeren kako će se investitorima uloženo vratiti.
– Ovo je dodatna ljepota našem gradu koji je ionako najlipši grad na svitu – dodao je Kerum.

Na otvaranju je bila i njegova sestra Nevenka Bečić, prva dama splitskog Gradskog vijeća, splitsko-dalmatinski dožupani Visko Haladić i Luka Brčić te brojni uglednici i dužnosnici.

Ivana Bratanić, prva žena Sunce osiguranja, naglasila je kako se to osiguranje profiliralo u pravcu razvoja dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja  te kako je to poveznica zdravstvenog osiguranja i zdravstvenih ustanova.  Dr. Mladen Jukić, glavni ravnatelj Poliklinike Sunce, izvijestio je kako je riječ o najvećem zdravstvenom privatnom sustavu u Hrvatskoj koji je do sada stajao više od 400 milijuna kuna.
– Splićani više ne moraju ići u Zagreb na preglede, ovdje imaju sve, između ostalog najmoderniju radiološku opremu – poručio je dr. Jukić.

– Nabavili smo opremu koja je zadnja riječ medicinske tehnike i pomoću koje će naši liječnici i ostalo stručno osoblje moći pružiti vrhunske usluge, na europskoj i svjetskoj razini – istaknula je dr. Lucijana Krželj, ravnateljica splitske Poliklinike Sunce.

Među opremom koja je u samom vrhu svjetske medicine uređaj je za magnetsku rezonanciju opremljen svim potrebnim tehnološkim sustavima za snimanje cijelog tijela. U Poliklinici Sunce su najmoderniji sustavi za oslikavanje kostiju i zglobova, srca i krvnih žila te dojke uz mogućnost izvođenja biopsije dojke. Liječnici i stručno osoblje poliklinike radit će i magnetsku rezonanciju dojke. U Poliklinici Sunce može se obaviti i digitalizirano RTG-snimanje, mamografija, kao i ultrazvučna dijagnostika s color dopplerom svih organa (trbuha, dojke, srca, štitnjače, vrata, lokomotornog sustava, krvnih žila, karotida i vena nogu). Poliklinika Sunce nudi  ginekološku i neurološku obradu, usluge okulista, ortopeda i fizijatra te obradu medicine rada i sporta. Obavljaju se i pregledi sportaša, a ova poliklinika ima i ugovor s Hajdukom.

Uz sve kardiološke preglede vrše i CT-koronarografiju, a uskoro planiraju  MR srca i to s uređajima koje imaju vodeće klinike u Europi i svijetu. Poliklinika Sunce prva je poliklinika u Hrvatskoj koja obavlja minimalno invazivne zahvate ozonom koji mogu izliječiti ili uvelike ublažiti bolove kralježnice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije