Slamka spasa

Grad spašava HRK sa 500.000 kuna i poručuje: Ovo je zadnji put

radio
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
29.10.2012.
u 11:57

Onima koji vode sudske sporove nudi se ulazak u vlasničku strukturu. Budu li inzistirati na novcu, moguće je gašenje postaje

Grad će ovog tjedna rebalansom proračuna osigurati 500.000 kuna za sanaciju Hrvatskog radio Karlovca, otkrili su gradonačelnik Damir Jelić i predsjednik Nadzornog odbora Josip Žunić u posebnoj emisiji tog radija koja se bavila njegovim problemima. Podsjetimo da je poslovni račun u blokadi, da radnici nisu dobili tri plaće i da su redakciji isključene mogućnosti odlaznih telefonskih poziva i pristupa internetu zbog neplaćenih računa.

 – Ovu dotaciju zovemo pola za pola – pola milijuna za pola stoljeća radija – kaže Jelić, a Žunić dodaje da će 350.000 kuna odvoji za plaće radnika, a ostatak za obveze prema Karlovačkoj banci i ostale troškove.

 – Postoji dobra volja da se radio održi, a na njemu je da pronađe način kako na tržištu pronaći više novca – kaže Žunić.

 Nad glavom tvrtke vise dva sudska spora: s bivšim direktorom Dragutinom Pribanićem i s djelatnikom Miloradom Božićem, a jedan od radnika je zbog neisplate plaće podnio zahtjev za otvaranje stečaja.

 – Dotacijama pokušavamo izbjeći stečaj. Onima koji vode sporove, koje će vjerojatno dobiti, nudimo da uđu u vlasničku strukturu. Pitanje je hoće li ikada dobiti novac. Ako bi na tome inzistirali, moguće je gašenje postaje. Novih dotacija neće više biti i predlažem menadžmentu ozbiljnu reorganizaciju – poručio je gradonačelnik Jelić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije