NAGRADNA IGRA

Građani šalju Poreznoj upravi račune: U prvih tjedan dana provjereno 120 tisuća računa

Ilustracija
Sanjin Strukic/PIXSELL
16.07.2024.
u 14:41

Nagradna igra se odvija kroz šest kola sve do 31. prosinca ove godine, a mogu se osvojiti vrijedne nagrade.

Odličan odziv građana zabilježili su Ministarstvo financija i Porezna uprava u nagradnoj igri 'Bez računa se ne računa'. U prvih tjedana dana u nagradnoj igri je sudjelovalo osam tisuća građana, a provjerne je 120 tisuća računa. Nagradna igra se odvija kroz šest kola sve do 31. prosinca ove godine, a mogu se osvojiti vrijedne nagrade.

- U prvih tjedan dana nagradnog natjecanja provjereno je preko 120 tisuća računa, a u natjecanju sudjeluje preko 8 tisuća natjecatelja što pokazuje interes građana za sudjelovanjem u natjecanju kojim pridonose transparentnosti i urednom poslovanju.

Prema analizi vrste djelatnosti, najviše se, očekivano, skeniraju računi iz djelatnosti trgovine na veliko i malo te popravak motornih vozila i motocikala 67 %. Na drugom mjestu je djelatnost pružanja smještaja te priprema i usluživanja hrane 15 %, a na trećem mjestu računi iz djelatnosti prerađivačke industrije 11 %.

VEZANI ČLANCI

Dostupna je poboljšana verzija aplikacije mPorezna s novim uputama korisnicima kako bi se olakšalo skeniranje QR kodova s neispravnim ulaznim vrijednostima. Ažuriranu aplikaciju je moguće preuzeti na platformama Google Play Store, App Store i AppGallery.
Podsjećamo da se nagradno natjecanje odvija kroz 6. kola do 31. prosinca 2024. i da u svakom možete osvojiti vrijedne nagrade od 2.000, 3.000 ili 5.000 eura, a glavna nagrada od 20.000 eura čeka sudionika s najviše bodova kroz svih 6 kola.

Stoga pozivamo sve građane da se priključe nagradnom natjecanju i tako doprinesu izgradnji pravednijeg i fiskalno odgovornijeg društva, jer vaše sudjelovanje nije samo igra. Više informacija o pravilima i načinu sudjelovanja dostupno je na službenim stranicama Nagradnog natjecanja i kroz aplikaciju mPorezna. Zapratite nagradno natjecanje i na društvenim mrežama Facebook i Instagram - stoji u priopćenju.

VIDEO Evo kako je tekao atentat na Trumpa: U trenutku napada govorio o migraciji, Tajna služba objavila detalje

Ključne riječi

Komentara 1

EJ
ejStef
15:17 16.07.2024.

Je, a što sad, treba skupiti za tu silnu vojsku niš koristi birokrata. Lijepo su im se prije izbora povisile plaće, sada ih treba i isplatiti... Vidimo da se polako smanjuje subvencija na gorivo, vjerojatno neće biti produljenja niti subvencija na struju i plin, treba skupiti te dodatne milijarde. Zato i ide novi prijedlog poreza na nekretnine, idu i novi porezi na zrak... No, dok to ne dođe, treba nekako "premostiti" taj period. Ne može se više niti obveznicama skupiti dovoljno. Porezna presija je uvijek efikasno rješenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije