nisu je slušali

Gradonačelnica Knina: Mjesecima sam upozoravala na tu rupu

'pixsell-hrvatska-split-30.08.2010.-knin- reportaza za vecernji list misljenja ljudi dali treba srpski konzulat u kninu gradonacelnica Josipa Rimac Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
'Nino Strmotic/PIXSELL'
08.11.2012.
u 12:11

Gradonačelnica je posljednjih mjeseci više puta upozoravala na opasnost, dok je majka teško ozlijeđenog Marka Pila cijelu noć dežurala pored neoznačene rupe kako bi spriječila radnike u pokušaju prikrivanja nemara

Dan nakon tragične nesreće u kojoj je 27-godišnji Josip Dumančić izgubio život, a njegov se prijatelj Marko Pil (17) teško ozlijedio kada su automobilom sletjeli u tri metara duboku neoznačenu rupu na cesti u Kninu, oglasile su se majka ozlijeđenog mladića i gradonačelnica Josipa Rimac, javljaju 24sata.

>>Kninjanin otišao kupiti cigarete pa vozilom upao u rupu i poginuo

– Ni znaka, ni ograde, ni osvjetljenja, nije bilo ničeg što bi upućivalo na radove na cesti. Nasred ravne ceste iskopali su rupu i ostavili je mjesecima nezaštićenu. Mogla sam i ja ostati bez sina. Zbog toga neću dopustiti da se zataška istina. U noći su donijeli znakove i ograde da na kraju ispadne da nisu krivi. Prijetili su mi policijom i tužbama, ali im svejedno nisam dopustila da ih postave – kazala je ogorčena majka Danijela Pil koja je cijelu noć dežurala pored neoznačene rupe kako bi spriječila radnike u pokušaju prikrivanja nemara.

O slučaju se oglasila i gradonačelnica Josipa Rimac koja kaže da je mjesecima upozoravala na nezaštićenu rupu, no šef gradilišta rekao joj je da je dosadna. Zatražila je hitno zatvaranje gradilišta na kojima radove za Vodovod i odvodnju izvodi Cestar Split s kooperantima.

>>Prosuta soja iz kamiona 'krivac' za nesreću - više ozlijeđenih

 

Komentara 86

MM
marija malika
12:29 08.11.2012.

kod nas nitko za ništa nije odgovoran! Piramida odgovornosti je birokratski inertna da bi čuvala malog čovjeka!

PT
ptica2
12:33 08.11.2012.

Što nisi uzela lopatu i počela zatrpavat rupu, kad već ne znaš prisilit neodgovorne.

VE
velika
12:28 08.11.2012.

u ovoj državi plaćamo porez ...Linić želi da bude i veći a šef gradilišta gradonačelnici nekog grada kaže da je dosadna ..... što će se desiti firmi koja je uzrokovala nepotrebnu smrt mladog čovjeka u Americi bi neka Erin Brokovichkovich našla načina da im uzme bar nekoliko milijuna dolara.... a kod nas će se desiti ma baš ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije