SDP BELI MANASTIR:

'Gradonačelnik traži povećanje plaće za 83 posto, dok mnogi naši sugrađani jedva sastavljaju kraj s krajem'

Grad Beli Manastir
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
06.09.2024.
u 13:31

Razumiju, kažu, da je u ovim vremenima rast troškova života realan problem i da bi prilagodba plaća u skladu s time bila opravdana, "ali povećanje plaće gradonačelnika i njegovih zamjenika mora biti u skladu povećanja plaća radnika u gradskom sustavu"

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob (HDZ) uputio je prijedlog Odluke kojim traži povećanje svoje plaće za čak 83,45 posto, pa bi plaća gradonačelnika iznosila nevjerojatnih 4.350 eura bruto. Ovo povećanje dolazi nakon što je prije samo dvije godine gradonačelnik već povisio svoju plaću za 16,5 posto, što znači da bi ukupno gledano njegova primanja tijekom ovog mandata porasla za čak 113,7 posto. Isti postoci primijenili bi se i na zamjenike gradonačelnika. 

Postavljamo pitanje: jesu li plaće radnika u gradskim tvrtkama, ustanovama i gradskoj upravi u protekle tri godine povećane za 113,7 posto? Jesu li plaće građana Belog Manastira povećane za toliko u posljednje tri godine? Jesu li usluge Grada udvostručene u kvaliteti? - upitali su iz SDP-a Belog Manastira u priopćenju koje su u petak poslali javnosti.

- Nažalost, odgovor na sva ova pitanja je – ne. Radnici u gradskim tvrtkama, ustanovama i gradskoj upravi nisu vidjeli tolika povećanja, kao ni ostali građani našega grada. Osim toga, ne vidimo ni značajan napredak u kvaliteti usluga koje pruža Grad. Nije prihvatljivo i krajnje je nemoralno da gradonačelnik, čiji mandat bilježi pad broja stanovnika ispod 8.000, gubitak vrijednih ugovora i neadekvatno upravljanje ključnim resursima, sada sebe nagrađuje povećanjem plaće. Dok građani i radnici trpe sve veća poskupljenja, ovakvo povećanje plaće od 83,45 posto krajnje je bezobzirno. Naši umirovljenici jedva spajaju kraj s krajem, zaboravljeni u borbi s mirovinama koje nisu ni blizu pratile rast njegovih primanja - nastavili su iz SDP-a

Razumiju, kažu, da je u ovim vremenima rast troškova života realan problem i da bi prilagodba plaća u skladu s time bila opravdana, "ali povećanje plaće gradonačelnika i njegovih zamjenika mora biti u skladu povećanja plaća radnika u gradskom sustavu". - Tražiti povećanje plaće od gotovo 2.000 eura, dok mnogi naši sugrađani jedva sastavljaju kraj s krajem, pokazuje da gradonačelnik stavlja sebe na prvo mjesto, a ne građane Belog Manastira - zaključuju iz tamošnjeg SDP-a.

VIDEO Rušenje kultnog restorana Zagrebački bijeli

Komentara 2

ZO
Zorica48
13:55 07.09.2024.

1000-1300 eura. A vise od 600.000 penzica jedva 540 eura u prosjeku. A najvise je onih od 300- 400 eura. I sada kada su sebi podigli place a penzicima samo 7.46% a jasno poslije izbora idemo podizati cijene. Da najavljenen je dodatak penzicima. Moja kcerka puca od zadovoljstva koliko se Vlada brine za nju Tek je ovaj mjesec presla sa invalidskom mirovinom 300 eura a inkluzivni dodatak ceka od veljace.

ZO
Zorica48
13:47 07.09.2024.

P a sto se to desava u Hrvatskoj. Nekima place i 4000 eura. VLADA sebi i Saboru povecala place 70? Sef Hrvatskih suma ima 4500 eura place.A najvise zaposlenih ima izmddju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije