Raspad vlasti?

Gradsko vijeće u krizi zbog neimenovanja Senke Bulić

vijeće šibenik (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
21.12.2010.
u 15:03

Razlog mogućem raskidanju vladajuće koalicije jest to što Senka Bulić nije prihvaćena za v.d. ravnateljice HNK Šibenik

ŠIBENIK – Šibensko Gradsko vijeće je u krizi. Naime, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća bila je prijelomna odluka kojom je 13 vijećnika bilo protiv imenovanja Senke Bulić vršiteljicom dužnosti ravnateljice Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku.

Neočekivano je bilo što je protiv tog imenovanja glasovalo i četvero vijećnika za koje se smatralo da su dio vladajuće koalicije SDP-HNS-HSP i nezavisnih vijećnika: Goran Grguričin (HSP), Ante Gaćina (HSP), Milorad Mišković Casper (HSP) i nezavisna vijećnica Jagoda Sablić.

– To pokazuje plićinu ovoga Gradskog vijeća. Ja vam moram reći da mi od početka nismo bili zadovoljni radom Gradskog vijeća. Moram reći da se i gradonačelnik i mi trudimo, nalazimo kompromise, koji su nekad mimo vlastitih uvjerenja. Međutim sad je kraj, mislim da ovdje priča prestaje. Ovo je stanje više neodrživo. Koalicija više ne postoji, jer ne možete imati koaliciju u kojoj netko svako malo iskače kao samostalni igrač. Dakle, što se nas tiče, njima su vrata otvorena, put je širok. Svatko bira svoj put. Ono što također želim naglasiti je da je mene sram. Jednostavno me sram – kazao je dogradonačelnik Franko Vidović (SDP) nakon izlaska sa sjednice.

– Nikad se nisam tužnije osjećao za svog mandata. Nakon ovoga mogu se jedino duboko ispričati onim građanima koji će biti ogorčeni ovakvim razvojem događaja – kazao je dogradonačelnik Petar Baranović (HNS).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije