Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK SDP-a

Grbin: Plenković je nervozan jer stvari ne idu kako si je zacrtao

Zagreb: Grbin komentirao aktualna događanja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
26.04.2024.
u 20:36

Potez nacionalnih manjina da podrže Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora Grbin smatra pogrešnim. "Bez obzira što mislim da je njihov potez pogrešan, to je njihovo političko pravo", rekao je.

Čelnik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u petak kako Predsjedništvo stranke čvrsto ostaje pri stavu da prvi korak u formiranju antikorupcijske platforme mora biti konstituiranje Sabora, te da nisu razgovarali o imenima za predsjednika Sabora.

"Prvi korak mora biti konstituiranje Sabora i taj korak mora biti na temelju onoga o čemu je opozicija u Hrvatskom saboru inzistirala, a to je borba protiv korupcije”, poručio je Grbin nakon sjednice Predsjedništava SDP-a.

Podsjetio je da kako je opozicija glasala protiv Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika i protiv izmjena Kaznenoga zakona, takozvanog "lex AP-a". „Smatramo da su to dvije točke oko kojih ne bi smjelo postojati prijepora”, rekao je Grbin i naveo kako su se javno očitovali o antikorupcijskoj inicijativi i podržali je Fokus, Možemo i Most.

Sastanak s DP-om u idućih nekoliko dana, morat će donijeti odluku

„Oni koji će morati donijeti odluku su u Domovinskom pokretu i morati će se očitovati još neke druge stranke”, naglasio je i otkrio da će se s Domovinskim pokretom sastati u sljedećih nekoliko dana i vidjeti koliki je njihov interes za antikorupcijsku platformu.

Ističe pritom kako je važno je da konstituiranje Sabora bude prije nego što Turudić preuzme dužnost kako bi mogao njegovo imenovanje staviti van snage. Grbin je naglasio da nikakva imena, predsjednika ni potpredsjednika Sabora do sada nisu bila na stolu i nisu bila nuđena. Naime, da bi se Sabor konstituirao mora se izabrati predsjednik Sabora.

Zagreb: Grbin komentirao aktualna događanja
1/6

„Ali logično bi bilo da ona politička grupacija, ona opcija koja ima tri puta više mandata od prve sljedeće, bude ta koja bi u toj platformi, u toj konstituciji dala i predsjednika Sabora”, dodao je Grbin, pritom misleći na koaliciju Rijeke pravde.

Napomenuo je da su u SDP-u otvoreni i za raspravu o potrebi izmjene izbornog zakonodavstva.

Potez nacionalnih manjina da podrže Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora Grbin smatra pogrešnim. "Bez obzira što mislim da je njihov potez pogrešan, to je njihovo političko pravo", rekao je. 

Plenković je nervozan, Hrvatska treba oslobađanje od lopovluka

Ponovivši kako Hrvatsku treba osloboditi od okova korupcije i nasrtaja na medije, predsjednik SDP-a dotaknuo se i premijera Andreja Plenkovića.

„I danas smo slušali Plenkovića kako vrijeđa medije, kako za lopovluk nije kriv onaj koji krade nego onaj koji o lopovluku govori i piše. Dakle nije kriv HDZ i HDZ-ovci što su krali, već dojučerašnja oporba i mediji koji su se drznuli o tome govoriti. ", rekao je.

Ocijenio je da je Plenković nervozan jer očito „ stvari ne idu kako si je zacrtao, niti u Hrvatskoj niti s planovima da ostvari nekakav napredak u Europi”.

„Hrvatska u ovom trenutku treba oslobođenja od lopovluka, od čovjeka kojem je, čini mi se, nakon ovog danas potrebna pomoć nekog poput Bože Petrova, Renate Sabljar-Dračevac, Ivane Kekin ili njegovog stranačkog kolege Ivana Ćelića", kazao je Grbin, aludirajući na njihovu psihijatrijsku struku.

Na sjednici Predsjedništva, SDP jednoglasno je odlučio da neće provoditi unutarstranačke izbore dok ne završi postupak konstituiranja vlade i ne prođu izbori za Europski parlament, .

 

Ključne riječi

Komentara 30

LI
liberta
21:12 26.04.2024.

Dva mandata HDZa sa rezultatima nemogu se zanemariti. To vikanje lopovi lopovi dok se sam Grbin ne drži zakona i laže o prebivalištu drpali su novce i iz ureda predsjednika Milanovića ,županica Marina iz Siska evo ih u Remetincu i i Saucha i tajnica i županijca, pa Sabo...

BI
billynik
21:23 26.04.2024.

Ma nema veze Peda glavno da kod tebe i ovog bedaka sa Pantovčaka sve ide po planu.

JO
jono
21:17 26.04.2024.

Druže Peđa, puno pričaš a malo kažeš birači su rekli svoje sve ostalo je mudrovanje i pokvarenost , po onome Tvome nije li Te i malo SRAM

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije