ŠEF SDP-A

Grbin uzeo naknadu za odvojeni život, a živi sa ženom u Zagrebu: 'Nisam kao Frka Petešić'

Zagreb: Peđa Grbin o interpelaciji o radu Vlade
Patrik Macek/PIXSELL
16.02.2022.
u 10:26

Priznao je i da je od Sabora tražio da mu ukinu naknadu kako bi mogao dijete upisati u vrtić. Od 1. siječnja više je ne prima.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin godinama živi u Zagrebu. Koristi se službenim stanom, a porezni obveznici mu plaćaju i troškove puta u rodnu Pulu. On se 2017. oženio svojom tadašnjom djevojkom, s njom je dobio i dijete, no unatoč tome, Grbin je uzimao i naknadu za odvojen život.

"Meni se stavlja na teret što koristim nešto što je moje pravo po zakonu. Podsjetit ću da je SDP ta prava smanjivao, a ja kao zastupnik prava koja su ostala imam", rekao je danas u Saboru.

"Nužno je da to napokon reguliramo, tko ima pravo na to, a tko ne ili da to potpuno ukinemo", govorio je o činjenici da to pravo koristi. 

"Moje imovinsko stanje je poznato. Na pitanje o naknadi za odvojeni život, do sada sam odgovarao barem 10 puta. Nije mi problem odgovoriti još 20 puta. Propisano je odlukom Sabora tko prima naknadu. Ona nije vezana za obiteljski status. Kad smo donijeli odluku da ćemo dijete upisati u jaslice u Zagreb, tražio sam da tu naknadu više ne primam jer sam smatrao da to nije fer", odgovorio je na pitanje je li etično da ju je uzimao.   

"Ovdje nije pitanje jesam li prekršio zakon nego je pitanje je li moje postupanje bilo moralno", dodaje. 

"U slučaju Frke-Petešića imamo čovjeka kojem je obnovljen stan novcem države, kojem je obnovljeno skladište za knjige novcem države. Ključna je razlika što ću ja odgovoriti na sva pitanja. Izaći ću uzdignuta čela jer ni jedan zakon nisam prekršio", kazao je. 

Jutarnji list koji i donosi taj podatak, pitao je ranije šefa SDP-a od koga je odvojen

"Kad već pišete o toj temi, onda biste morali znati da je Sabor donio odluku da se ta naknada isplaćuje zastupnicima koji su došli iz drugih gradova kao naknada za život na dva mjesta", odgovorio im je Peđa Grbin.

Priznao je i da je od Sabora tražio da mu ukinu naknadu kako bi mogao dijete upisati u vrtić. Od 1. siječnja više je ne prima

Arsen Bauk također živi u Zagrebu, koristi se službenim stanom u kojem živi sa svojom obitelji, a dobiva i putne troškove zbog odlaska na Brač. U petnaest godina dužnosničkih funkcija sjelo mu je na račun oko pet i pol milijuna kuna. Naknadu za odvojeni život ne dobiva. Na pitanje zašto, odgovara: "Jer nisam ni od koga odvojen, pobogu!"

Josip Đakić naknadu je nastavio koristiti i nakon razvoda od supruge.

Komentara 82

DU
Deleted user
10:44 16.02.2022.

A kakav si ako si radio isto?

JZ
Joža-Zg
10:38 16.02.2022.

Esdepenjare po zakonu

KO
Kološanin
10:55 16.02.2022.

Nitko nije veći licemjer od ljevičara. Jedno misle, drugo pričaju, a treće rade. Peđa je ogledni primjerak. Godinama je trabunjao o demokratizaciji stranaka, napisao je Statut SDP-a, a kad je došao na čelo stranke na sve to pljunuo i zavladao autokratski. Javno kritizira druge za ono što sam u tajnosti radi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije