PAOK LUDILO

Grci na putu iz Belgije pali na Bregani s "čarobnim" gljivama

\'PAOK Salonika goalkeeper Dario Kresic catches a ball during their Europa League Group D soccer match against Club Bruges at the Jan Breydel Stadium in Bruges September 16, 2010. REUTERS/Sebastien Pi
Reuters
19.09.2010.
u 17:00

Dečki su svratili u Nizozemsku nakon povoljnog rezultata u Belgiji i počastili se 'gljivama'

ZAGREB – Četvorica Grka (25, 26, 29, 47), navijača nogometnog kluba PAOK, uhićena su u nedjelju u 7.30 sati na graničnom prijelazu Bregana s nekoliko grama hašiša i marihuane, a u prtljažniku njihova autobusa pronađena je torba sa 126,7 grama hašiša, 40 grama marihuane, 44 jointa te 40 grama "čarobnih gljiva" psilocybe. Navijači su putovali iz Belgije s utakmice njihovog kluba koji je remizirao s Club Bruggeom, ali čini se da su prije toga posjetili Nizozemsku i "osladili" se. Ipak, vlasnik torbe s drogom izbjegao je policijsku kontrolu, jer je svoju torbu "spakirao" u bus, a on je nakon utakmice otišao u Grčku. (mav/VLM)

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
08:59 20.09.2010.

Neko se ovde poyiva na drzavni suverenitet pa kaze kako Hrvatska moze da suvereno sporovodi svoje zakone. Nije nego! Hajde neka Hrvatska proba da uvede neki zakon, na svom teritoriju, dakako, koji bi toliko odskakao od zakona u drugim evropskim drzavama, kao sto sto holandski zakon o narkoticima odskace od ostatka Evrope pa da vidimo sta ce se dogoditi. Odmah ce biti stopirane sve evrointegracije a povrh svega Hrvatska ce pretrpeti ogromne pritiske da zakon izmeni i pretice joj se cak sankcijama. Sta vise, hajde neka Hrvatska proba da uvede isti zakon o narkoticima koji ima Holandija. Neka ga samo prepise. Videcete da ce se isto provesti kao i u prethodnom primeru jer sto je Holandiji dozvoljeno, Hrvatskoj nije. Toliko o suverenitetu i posebno o jednakom stepenu suvereniteta razlicitih evropskih zemalja. ovde konkretno radi se drasticnoj neujednacenosti zakona u zemljama koje hoce da grade svojevrsnu (nad)drzavnu tvorevinu. U svakom slucaju grade jednu nadrzavnu ozajednicu bez granica i kako sad pomiriti to sa tolikom drasticnom neujednacenoscu krivicnog zakonika? Ovde se radi o problemu koji se direktno tice prava i sloboda gradjanina a ne nekih institucija. Primer, statistike pokazuju da je broj korisnika droga u Holandiji i Hrvatskoj, na primer, podjednak. isoada da je jedina razlika u tome da Holandjani ulaze slobodno u kofisopove i ukuju marihuanu legalno a Hrvati to kupuju ispod ruke i obavezno se okrenu da vide da nema negde policije. I razlika je u tome sto u Hrvatskoj narkoman moze zaglaviti zbog toga u zatvor a u Holandiji ne. Ovaj apsurd na podrucju bez granica dovodi i do toga da neko ko je trgovao marihuanom u Hrvatskoj, i preti mu da bude uhapsen zbog toga, moze da pobegne u Holandiju i tamo zatrazi azil i Holadija ce po slovu Povelje UN o ljudskim pravima biti duzna da mu da azil jer je jedan od osnova za isti da licu koje trazi azil u zemlji porekla preti nesrazmerna kazna za pocinjeno delo. Dakle, ako sam prodao kilu marihuane u Amsterdamu, i uhvate me, dobicu najverovantije kaznu da 100 radnih sati, sto ce reci 2-3 nedelje radim u starackom domu ili nekoj slicnoj ustanovi gde se moj rad moze smatrati humanitarnim, dok cu, ako taj kilogram prodam u Zagrenu, i uhvate me, dobiti par godina robije. I ako sad ja uspem da pobegnem hrvatskim vlastima, i odem u Holandiju, oni ce po slovu Povelje UN biti duzni da mi daju azil jer mi u zemlji iz koje bezim preti nesrazmerna kazna za pocnjeno krivicno delo. napisao sam malo poduzi prilog da bih ukazao na neodrzivost ovakve neuskaldejnosti zakona unutar evrozone i na to da nisu svi isti unutar te iste zone i da se nekima tolerise ocigledna neuskadjenost sa vecinom a drugima se nista ne tolerise.

OB
-obrisani-
00:03 20.09.2010.

Da, i? Bili u Holandiji i tamo legalno kupili to sto su kupili ali ih na nekoj drugoj evropskoj granici zbog toga istog hapse kao najvece kriminalce! Ko je tu lud?

TO
Tomac
08:01 20.09.2010.

Što se čudiš? Odeš u Venezuelu, kupiš brod koke i kasnije se ljutiš što ti to ne daju uvesti.... Ili misliš da smo baš toliki kmetovi da bi morali poštovati nizozemske a ne svoje zakone?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije