Nigel Farage:

'Grčka je žrtvovana na oltaru propalog euro eksperimenta'

nigel farage
Reuters/PIXSELL
07.06.2013.
u 17:18

"Grčka poslovna zajednica je desetkovana, njezine obitelji su otjerane u siromaštvo, njezina stopa samoubojstava je dotakla 'plafon' (povećala se više od 40 posto u godinama krize)", piše Farage.

Nigel Farage, vođa britanske Nezavisne stranke i europarlamentarac, u tekstu napisanom za Telegraph je napisao da je \"Grčka žrtvovana na oltaru propalog euro eksperimenta\".

U žustrom komentaru europarlamentarca koji je poznat po svojem euroskepticizmu, Farage piše kako je izvještaj MMF-a dokaz da se novac britanskih poreznih obveznika koristio za \"udar protiv grčkog naroda\".

\"Grčka je žrtvovana na oltaru neuspješnog euro eksperimenta. Njezina poslovna zajednica je desetkovana, njezine obitelji su otjerane u siromaštvo, njezina stopa samoubojstava je dotakla \'plafon\' (povećala se više od 40 posto u godinama krize)\", piše Farage te dodaje da je nezaposlenost mladih sada 64 posto.

Europarlamentarac se osvrnuo na jučerašnje priznanje MMF-a da Grčku nije trebalo tjerati na toliku štednju i otpuštanja kada joj se davao \"paket pomoći\" međunarodnih institucija.

>>MMF priznao: Grčku nije trebalo tjerati na štednju i otpuštanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije