'NISMO SRETNI'

Grlić Radman: Situacija u Afganistanu može imati velikih utjecaja na svjetski poredak

Nakon sjednice Vlade ministri dali izjavu za medije
Davorin Visnjic/PIXSELL
27.08.2021.
u 14:50

Apelirao je na "sve strane" da se aktivno uključe da se sukobi zaustave, "da ne ginu nevini civili i ne stvori se humanitarna katastrofa koja ima za cilj migrantski egzodus"

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u petak je rekao da situacija u Afganistanu može imati velik utjecaj na svjetski poredak, pa je nakon napada izvedenog u četvrtak kod zračne luke u Kabulu pozvao na prestanak nasilja u toj zemlji. 

„Mi sigurno nismo sretni s ovom situacijom koja može imati velikih utjecaja na svjetski poredak“, rekao je Grlić Radman na marginama konferencije hrvatskih veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika koja se održava u zagrebačkom Westinu. 

U dvostrukom samoubilačkom napadu koji je izvela Islamska država blizu zračne luke u Kabulu u četvrtak je poginulo najmanje 85 ljudi, među njima i 13 američkih vojnika.  Hrvatski ministar je izrazio sućut obiteljima američkih vojnika, ali i svima koji su u tim napadima „izgubili svoje najmilije“.

VIDEO Užas u Kabulu: Poginulo više od 90 ljudi, 150 ranjenih u eksplozijama

„Ti napadi su usmjereni na razaranje i ubijanje, to se treba zaustaviti“, rekao je Grlić Radman, pa naglasio da sve strane u Kabulu „trebaju razgovarati i pregovarati“. 

Apelirao je na "sve strane" da se aktivno uključe da se sukobi zaustave, "da ne ginu nevini civili i ne stvori se humanitarna katastrofa koja ima za cilj migrantski egzodus". Zaključio je da "to nije dobro“ i da "situaciju u Afganistanu treba stabilizirati, uspostaviti red, mir i sigurnost i poštivanje ljudskih prava“. 

Ključne riječi

Komentara 7

FM
fmica
16:57 27.08.2021.

rekli bi u mom selu,razme se ko marica u krivi k....

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
16:20 27.08.2021.

Bice veselo kad ih gazda pocne naseljavat po hrvatskoj

RO
romobil
16:13 27.08.2021.

Ni Kissinger ti nije ravan....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije