izdan meteoalarm

Nevrijeme: Bujice izbile šahte u Solinu, tuča pala u Žminju

Foto: Screenshot/Dalmacija Danas
1/5
20.08.2022.
u 19:01

Za Slavoniju je izdan narančasti meteoalarm, dok je za ostatak Hrvatske izdan žuti.

Nevrijeme je danas pogodilo dio Istre. Tuča je pala u Žminju, a zbog grmljavinskog nevremena buknuo je požar na otvorenom u Santa Marini kod Labina. Na terenu je bilo 20 vatrogasaca koji su požar stavili pod kontrolu te najavili kako će ubrzo biti ugašen, piše HRT.

Za Slavoniju je izdan narančasti meteoalarm, dok je za ostatak Hrvatske izdan žuti.

Za unutrašnjost zemlje dana je najavljeno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom i pljuskovima koji mogu biti izraženiji lokalno, osobito u Slavoniji i Baranji dok je za Jadran najavljeno djelomice sunčano vrijeme uz poneki lokalni pljusak.

Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je i područje Solina gdje je u manje od pola sata pala je 21 litara kiše po kvadrantom metru dok je  temperatura zraka pala  za više od 10 stupnjeva. Kiša još pada pa će i količina oborina biti još veća, piše Dalmacija danas.

U kratko vrijeme u Klisu je palo 23 litara kiše po kvadratnom metru, a temperatura zraka u 14 sati bila je 19 stupnjeva. Također, obilna kiša zahvatila je dijelove Splita oko 14 sati.

Kako piše Dalmacija danas, čitatelj je ispričao kako je nevrijeme u jednom trenutku bilo toliko jako da su ljudi morali zaustaviti automobile, a bujice su izbile šahte.

Komentara 1

DU
Deleted user
19:32 20.08.2022.

"sahte"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije