LAŽNA DOJAVA O BOMBI

H. Appeltu policijska zaštita

21.11.2008.
u 00:42

Zbog sumnje da je pred Državnim odvjetništvom RH u Gajevoj ulici u Zagrebu postavljena bomba, policija je jučer blokirala ulicu u središtu grada. Ispostavilo se da je riječ o dječjoj igrački koja je bljeskala, a našla se pokraj kotača automobila novinara Globusa Hrvoja Appelta. On je bio na razgovoru u USKOK-u kada je netko od prolaznika pokraj automobila uočio sumnjivi predmet i u 18.06 sati to dojavio policiji. Policija je odmah reagirala i nakon protueksplozijskog pregleda ustanovila da je riječ o bezopasnoj napravi.

Premda se pokazalo da je dignuta lažna uzbuna, H. Appelt smatra da cijeli slučaj ne treba odmah tretirati kao slučajnost, i ne isključuje mogućnost da mu je na ovaj način upućena prijeteća poruka. U policiji su, kako doznajemo, slučaj uzeli krajnje ozbiljno, pa je Appelt dobio policijsku zaštitu. Procjena da novinaru treba zaštita temelji se i na činjenici da je Appelt u posljednje vrijeme u nekoliko navrata prijavljivao prijetnje.

U jednom je slučaju bilo riječi o prijetećem telefonskom pozivu, a prije mjesec i pol o upaljenom lampašu ispred njegova stana, što je također shvatio kao poruku. Navodno mu je uza sve to na kućnu adresu stigla i dopisnica prijetećeg sadržaja. U posljednjem broju Globusa Appelt je bio suautor teksta u kojem se govorilo o nepravilnostima u zatvoru u Lepoglavi, švercu droge i orgijama koje su bile upriličene za pojedine zatvorenike u poluotvorenom dijelu. Uz tekst su bile objavljene i fotografije seksualnih odnosa s prostitutkama koje im je, kako tvrde autori teksta, mobitelom snimio i dostavio jedan od zatvorenika. (I. T.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije