'PRVI, A NE DRUGI'

Hajdaš Dončić predao kandidaturu za šefa SDP-a: 'Prvi put kad izgubim nacionalne izbore prestajem s politikom'

Zagreb: Siniša Hajdaš Dončić o aktualnim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.08.2024.
u 11:28

Ovdje se otvara i pitanje poreza na nekretnine i ekstraprofit. Toga se ne sramim i o tome ću govoriti, poručio je Hajdaš Dončić prilikom predaje kandidature

Siniša Hajdaš Dončić, kandidat za predsjednika SDP-a, službeno je danas predao svoju kandidaturu u stranci, pa se obratio medijima. Spomenuo je kako će njegov glavni fokus biti ekonomske politike.

- Što se tiče programa koji je namijenjen članovima i članicama, to ću komunicirati s njima, što i radim u zadnjih mjesec dana. Ono što će biti moj naglasak ako me SDP izabere su zapravo ekonomske politike. Prava manjina su duboko u našem krvožilnom sustavu i to branimo, tu nema popuštanja. No, moj glavni fokus su umirovljenici, poljoprivreda, energetika i promet. Tako vidim SDP u iduće četiri godine - poručio je pa dalje obrazložio svoj program.

- Ovdje se otvara i pitanje poreza na nekretnine i ekstraprofit. Toga se ne sramim i o tome ću govoriti. Međutim, to se ne odnosi na prvi ili drugi objekt, ali će se treće, četvrte i pete nekretnine oporezivati progresivno. Porez na ekstraprofit da, ali velikim korporacijama - banke, telekomi... No, to bi bilo vezano uz politiku boljih plaća i bolje kontribucije lokalnoj zajednici. Živite li u Konavlama, Čakovcu ili Varaždinu, svima je bitno kako naša lokalna zajednica funkcionira. Neću bježati niti od tema legalnih migranata jer bez njih ekonomija ne može funkcionirati. Međutim, moj fokus bila bi lokalizacija migrantske politike.

''Prvi, a ne drugi'', naziv je kampanje Hajdaša Dončića, koji je ispričao svoj karijerni put. Spomenuo je svoj angažman kao župan u Krapinsko-zagorskoj županiji pa poručio: ''Prvi put kad izgubim nacionalne izbore neću se više baviti nacionalnom politikom''.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 9

Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:14 29.08.2024.

Osim nadmenog stava i držanja, niti pameti, ni znanja, ni sposobnosti.. Kao ministar prometa u Kukuriku vladi, želio je svim silama prodati Hrvatske autoceste. Evo samo neki od naslva: "Borbeni Hajdaš Dončić ne odustaje: Monetizacija cesta ide dalje"... 'Ako monetizacija ne uspije, dajem ostavku!'...... 'Ne dođe li do monetizacije, morat ćemo dići cijenu goriva za 40 lipa'

CA
cavecanem
12:25 29.08.2024.

SHD je favorit HDZa

Avatar Orao
Orao
13:51 29.08.2024.

Impotentna stranka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije