Nije im bilo hladno

Haklom na minusu prikupljali novac za bolesnog Emerika

'27.02.2011., Gornji Hrascan- Mladi opcine Nedelisce turnirom u streetballu i drugim aktivnostima sakupljaju novac za od leukemije oboljelog djecaka Emerika Novaka. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSEL
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
01.03.2011.
u 09:00

Udruga mladih Gornji Hrašćan organizirala je i prodajnu izložbu, a sav prihod ide obitelji Novak, čiji je sin Emerik obolio od raka limfnih čvorova u trbuhu

Iako je na sportskim terenima Polenke temperatura padala ispod nule, hrašćanska mladež ispunila je obećanje. Organizirali su turnir u košarci, koji je potrajao od podneva do mraka.

Treba posebnu hranu

Ruke su im dobrano promrzle i pocrvenjele, no nisu marili jer za šankom, koji im je ustupio nogometni klub Pobjeda, točilo se kuhano vino i ostalo piće, a sva je zarada namijenjena obitelji četverogodišnjeg Emerika Novaka, koji je obolio od raka limfnih čvorova. Kako je prije dva tjedna pisao Večernji list, Emerik je upravo na drugom setu kemoterapije na Rebru, a roditelji mu gotovo svaki dan moraju u Zagreb odnijeti prilagođenu hranu te su se našli u financijskom škripcu.

No nije se samo "haklalo". Članovi Udruge mladih Gornji Hrašćan koji nisu nastupili na turniru u isto su vrijeme vodili i prodajnu izložbu u društvenom domu. "Ripali" su stare videokasete o Hrašćanu i prodavali ih, a i svoje umjetničke fotografije. Kako bi što više ljudi došlo, mlade članice udruge donijele su svoje umjetnine izrađene od keramike. Naravno, brojni posjetitelji ostavljali su i dobrovoljne priloge.

Zadovoljni odazivom

– Još moramo sve zbrojiti, sav prihod ide obitelji Novak. Odaziv mještana na Polenke i u dom bio je odličan, jako smo zadovoljni – kaže Deni Kovač, predsjednik udruge, koja je dokazala da mladež, ako želi, može napraviti čuda.

U akciju se s kolačima uključila udruga žena, i to ne samo hrašćanska već i iz susjednog Črečana. Sudjelovala su i djeca iz vrtića iz Nedelišća i Strahoninca s likovnim radovima, a na košarkaškom turniru također su nastupili mještani okolnih sela.

Inače, Emerik je prošao drugi set terapija i sad svaki dan odlazi u Zagreb na kontrolu krvne slike.

Komentara 1

MT
marshal-tito
09:19 02.03.2011.

dajte novinari, pobrinite se kad stavljate ovakve člankove, da saznate i objavite broj žiro-računa gdje i mi ostali možemo malo pomoći!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije