DEMOKRATSKA KANDIDATKINJA

Harris obećava oštriji pristup migracijama, podržava oružje za Izrael: 'Moramo postići dogovor'

U.S. Vice President Kamala Harris participates in a moderated discussion regarding reproductive health in Kalamazoo
Foto: Becca Mahon/Battle Creek Enquire
1/5
30.08.2024.
u 08:24

Otkako je prošlog mjeseca postala demokratska predsjednička kandidatkinja, Harris je napredovala u anketama, donijela je stotine milijuna dolara u donacijama za kampanju i održala niz snažnih govora u kampanji

Kamala Harris obećala je stroži pristup migraciji duž južne granice SAD-a i rekla da neće uskratiti oružje Izraelu, u svom prvom intervjuu za veliku novinsku kuću otkako je postala predsjednička kandidatkinja Demokratske stranke. U intervjuu s voditeljicom CNN-a Danom Bash, Harris je nastojala pokazati da ona upravlja pitanjima i dati Amerikancima uvid u svoja politička stajališta malo više od dva mjeseca do izbora 5. studenoga.

Harris je rekla da će obnoviti poticaj za sveobuhvatni zakon o granicama koji bi imao stroži pristup migraciji u Sjedinjene Države i obećala da će "provesti naše zakone" protiv ilegalnog prelaska granice. "Imamo zakone koji se moraju poštivati ​​i provoditi, koji se bave ljudima koji ilegalno prelaze našu granicu i moraju postojati posljedice", rekla je Harris.

Također se pridružila snažnoj potpori predsjednika Joea Bidena Izraelu i odbacila pozive nekih iz Demokratske stranke da bi Washington trebao odustati od slanja oružja Izraelu zbog velikog broja palestinskih žrtava u Gazi. Rekla je da podržava jak Izrael, ali i da "moramo postići dogovor" kako bismo postigli prekid vatre u Gazi.

"Ne, moramo postići dogovor (o prekidu vatre i taocima)", rekla je Harris odgovarajući na pitanje bi li uskratila oružje Izraelu. Ona je Bidenova potpredsjednica od početka njegove administracije. Abbas Alawieh, suosnivač skupine Uncommitted National Movement koja je prosvjedovala protiv Bidenove politike, izrazio je frustraciju njezinim odgovorom na pitanje o Gazi. "Ako je potpredsjednica zainteresirana za prekid vatre, mora podržati trenutni prekid slanja oružja", rekao je Alawieh.

Harris, kojoj se pridružio potpredsjednički kandidat, guverner Minnesote Tim Walz, također je rekla da bi voljela dodati republikanca u svoj kabinet ako pobijedi na izborima. "Mislim da je važno imati za stolom ljude koji imaju različite poglede, drugačija iskustva kada se donose neke od najvažnijih odluka. I mislim da bi za dobrobit američke javnosti bilo da u svom kabinetu imam republikance", rekla je.

Otkako je prošlog mjeseca postala demokratska predsjednička kandidatkinja, Harris je napredovala u anketama, donijela je stotine milijuna dolara u donacijama za kampanju i održala niz snažnih govora u kampanji. Neki su kritičari sugerirali da bi mogla biti manje kompetentna u neplaniranim okruženjima poput televizijskog intervjua, ali čini se da u četvrtak nije napravila veće pogreške, piše Reuters.

FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

U.S. Vice President Kamala Harris participates in a moderated discussion regarding reproductive health in Kalamazoo
1/14
Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vikar
16:05 30.08.2024.

Ove osobe do sada nije nigdje bilo u Americi ljudi postavljaju pitanja gdje je do sada bila ako bude izabrana Ameriku če voditi duboka država kao do sada sa Bidenom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije