Napad na vlast

HDSSB: Grad S. Brod nametima osiromašuje građane

HDSSB
Ivica Galović/PIXSELL
01.08.2013.
u 21:33

Na konferenciji za medije Gradska organizacija HDSSB-a Slavonskog Broda pozdravila je najavljene izmjene Statuta stranke.

SLAVONSKI BROD - Na konferenciji za medije Gradska organizacija HDSSB-a Slavonskog Broda pozdravila je najavljene izmjene Statuta stranke. Predstavnici gradske i županijske organizacije mišljenja su da će nužne izmjene Statuta stranke pridonijeti daljnjoj demokratizaciji unutar HDSSB-a, te još kvalitetnijem i učinkovitijem radu u korist građana Slavonije i Baranje.

Predsjednica Gradskog odbora HDSSB-a Slavica Lemaić najavila je da će se u tom smjeru odvijati i aktivnosti u Brodsko posavskoj županiji. Uvjerena je da će vijećnici u Županijskoj skupštini i vijećnici u gradovima i općinama opravdati povjerenje koje su im na izborima dali birači. Na konferenciji se moglo čuti kako HDSSB-u kontinuirano prilaze novi članovi, a organizacijski se pripremaju da u Slavonskom Brodu na izborima za mjesne odbore sudjeluju u svim izbornim jedinicama, pri čemu će osobito voditi računa o kvaliteti kandidata i programa kao preduvjetu za dobar izborni rezultat. Unatoč izbornom neuspjehu na prošlim izborima i dalje imaju jaku potrebu biti prava i konstruktivna oporba gradonačelniku Duspari i Gradskom vijeću.

Predsjednica Gradske organizacije se osvrnula i na neke aktualnosti i odluke Gradskog vijeća Slavonskog Broda o kojima njihovo članstvo ima drugačije mišljenje od trenutno vladajućih.

- Građani Slavonskog Broda mogu biti sigurni da ćemo u njihovo ime otvarati i postavljati pitanja Gradskoj upravi o svim odlukama i potezima koji utječu na njihov život i razvoj grada. Ustrajat ćemo na zahtjevima da se ukinu ili promjene odluke Gradske uprave i gradskih poduzeća koje utječu na standard Brođana osiromašenih gospodarskom krizom. Grad bi trebao pronalaziti načine kako da pomogne građanima da krizu što bezbolnije prevladaju, a ne da ih svojim odlukama dodatno osiromašuje. U tom smislu ponavljamo zahtjev za ukidanjem nezakonitih naknada u računima za plin i vodu, ali i preispitivanje zadnjih odluka Gradskog vijeća o povećanju komunalnih naknada i stope prireza u Slavonskom Brodu. Uvjereni smo da obrazloženje gradonačelnika i Gradske uprave kako novi nameti služe za povećanje kvalitete življenja Brođana nisu točni nego su plod neplanskog i lošeg vođenja grada čiji račun poslije plaćamo svi mi. Slavonski Brod ove godine neće povući niti euro bespovratnih sredstava Europske unije, jer gradonačelnik i njegovi suradnici nisu imali vizije i znanja da to učine, ali opravdano očekujemo da se pokrenu aktivnosti ka tom cilju. U protivnom Brođani će plaćati članarinu Europskoj uniji, a novce iz Europe će povlačiti drugi hrvatski gradovi čiji su čelnici shvatili mogućnosti kako da iz europskih fondova razvijaju svoje sredine i podižu gospodarske aktivnosti, te su u tom smislu ustrojili svoje uprave, poduzeća i agencije.Stoga, HDSSB najavljuje da će za korist i interese svojih sugrađana činiti sve kako bi vladajuće strukture primorala da promijene svoje politike, pokrenu razvoj i gospodarske aktivnosti dostupnim i mogućim sredstvima, projektima i programima, a ne da pogrešne odluke kompenziraju novim oporezivanjem građana -istakla je Slavica Lemaić.

>>\'Slavonskim Brodom upravlja se kao i Vladom - katastrofalno\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije