koncesija autocesta

HDZ: Čačić ne zna ni koristiti ceste, a ne raspolagati njima

'slavonija-23.10.2008.beli manastir,hrvatska,sjednica gradskog poglavarstva grada belog manastira,tajnik belog manastira josip kompanovic i gradonacelnik davorin bubalovic. Photo: Davor Javorovic/Vece
'Davor Javorovic/Vecernji list'
10.09.2012.
u 11:20

Hrvatske autoceste ne smiju se dati u koncesiju, naglasili su hadezeovci

– Hrvatske autoceste nešto su što građani plaćaju i plaćat će još godinama. Nešto što je još hrvatska imovina i što se ne smije davati u koncesiju! – naglasio je danas predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a dr. Davorin Bubalović poručujući Vladi da treba učiti iz tuđih pogrešaka i čuvati strateške interese ove zemlje. Primjerice, kazao je, mađarski je MOL 2005. prodao zemni plin njemačkom investitoru.

Mađarska vlada sada to pokušava vratiti jer je shvatila da je to njezin strateški interes. Najgore je, kazali su lokalni hadezeovci, to što je priču o koncesiji plasirao prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, osoba koja je 2003. potpisala koncesijske ugovore za određene dionice, koje su i te kako puno koštale porezne obveznike, a koji danas glumi antikorupcijsku moralnu vertikalu.

– Davanje autocesta u koncesiju nema logike i van je svake pameti, a očito je Čačić čovjek koji ne zna koristiti ceste pa ni raspolagati hrvatskim autocestama – zaključio je prvi čovjek našičkog HDZ-a Krešimir Žagar. Prije davanja cesta u koncesiju, naglasili su, treba provesti referendum.

Komentara 12

KA
kajinx
11:39 10.09.2012.

Čačić ne zna ni koristiti ceste, a ne raspolagati njima Dajte prevedite ovaj naslov na Hrvatski. Da li ste proslavili dan pismenosti, 8. rujna ?

Avatar boros
boros
11:41 10.09.2012.

...pitanje: a na cijim se to GRESKAMA treba uciti ova Vlada?...na greskama HDZ-a i ostalih slicnih lopova,ratnih profitera i zlocinaca...vi,iz lopovskih stranaka se usudjujeta da nesto komentirate...(dalje stedim rijeci da me redakcija ne izbrise... sto i sada nije iskljuceno...hvala)

CH
chemica
11:39 10.09.2012.

"Uranili" HDZ-ovci. Nakon što su osam godina pljačkali ovu jadnu zemlju, napokon odlučiše s nama podijeliti "činjenicu" da je Čačić 2003. "potpisao koncesijske ugovore za određene dionice, koje su itekako puno koštale porezne obveznike"? Tko je toliko malouman da im povjeruje? Trebalo im je OSAM godina ( vidimo da ide i deveta) da "otkriju" Čačićeve navodne grijehe. Eto, baš u trenutku kada je i najglupljima postalo jasno da nam je HDZ uništio domovinu. U njofrino vrijeme se tako stalno vraćalo u komunizam. Komunisti su radili ovo, komunisti su radili ono, a HDZ je PLJAČKAO. Tako je i danas za sve "kriv" Čačić, otprije devet godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije