10.01.2015. u 14:30

Po logici Zorana Milanovića, i ne samo njega, Al Capone nije okrutan po količini zločina koje je napravio nego je važan kao opravdanje za buduće zločince

3. Siječnja

Po logici Zorana Milanovića, i ne samo njega, Al Capone nije okrutan po količini zločina koje je napravio nego je važan kao opravdanje za buduće zločince. Dakle, ako je Vesna Pusić poput šeika iz Ankare u Zagreb doletjela Vladinim avionom, to je ništa u usporedbi s brojem letova koje su istim zrakoplovom imali Ivo Sanader i drugi dužnosnici iz vremena HDZ-ove vlasti. U intervjuu na RTL televiziji opravdava svoju ministricu, a novinaru daje na papiru podatke o letovima istom letjelicom u posljednjih deset godina. Metaforički govoreći, HDZ ima svoga Al Caponea koji tisuću godina ljevici u Hrvatskoj može biti izlika za nesposobnost, korupciju i kriminal. Nema nijednog ministra iz Milanovićeve Vlade koji nije bio u sukobu interesa, podosta se dužnosnika SDP-a sudski goni zbog korupcije i kriminala, a jednog takvog, Željka Sabu, SDP je podupro kao kandidata na izborima za vukovarskog gradonačelnika. Zatim, malo tko se usudi pisati o tome kako se Milanovićev brat popišao po vlastitoj državi uzevši 3,5 milijuna eura zajma od podružnice Nove ljubljanske banke s kojom je Hrvatska u teškom sporu zbog pljačke hrvatskih štediša. Premijerov najbliži rođak Boško Poljak nakon 23 godine mirovine koju je dobio kao oficir JNA reaktivira se kao direktor u državnoj tvrtki, u Nacionalnom parku Krka. Nema kuma ili prijatelja Milanovićeve obitelji koji nije zauzeo jedno od vodećih mjesta u javnim ustanovama i poduzećima. Mediji i Europska unija vrište zbog političkog i rodbinskog kadroviranja. Ali za sve to, i za činjenicu da je zemlju doveo do gospodarskog ponora, dužničkog ropstva, nezapamćenog siromaštva i demografske katastrofe, da ju je u Europi osramotio donošenjem zakona lex Perković kojim je kao jedini demokratski državnik stao u zaštitu krvave totalitarne represije, da njegova vlast oprašta milijardske porezne dugove ljevičarskim mračnjacima a njegova policija u političkim progonima uhićuje ljude zbog 20.000 kuna, dakle, za sve to Milanović ima opravdanje u Ivi Sanaderu. Uzalud ga sugovornik na RTL-u podsjeća kako je na početku mandata obećao da neće tražiti krivce u bivšim vlastima, uzalud ga na to podsjećaju i novinari u drugim medijima. Njegove su jedine strasti HDZ i Ivo Sanader, a razlog nije teško dokučiti. Odavna nema nijedne društvene skupine kojoj se nije teško zamjerio, nema nijednog ekonomista, politologa, političkog analitičara ili kakva drugog javnika koji ga podupire ili opravdava, nema više nijednog, čak ni lijevog medijskog komentatora koji išta pozitivna u njemu vidi, a čini se da je i posljednje utočište za njegovo očajničko nastojanje da u javnosti održi kakav-takav imidž nestalo “umirovljenjem Ninoslava Pavića, Davora Butkovića i Mladena Pleše. Kao jedina utjeha, nada, uzdanica, nadoknada za gubitak svakog državničkog nadahnuća, smetište njegovih grijeha i spalionica njegovih nesposobnosti ostao mu je – HDZ-ov Al Capone. Sve dok ga ne sustigne, ako ga već nije i nadmašio.

nedjelja - 4. Siječnja

Koliko god biskup bio umjeren, crveni su crveni

Na bjesomučni napad Zorana Milanovića na dio biskupa, pohlepnih i militantnih, odgovorio je netko od koga je to premijer možda najmanje očekivao – dubrovački biskup Mate Uzinić, u lijevim medijima u posljednje vrijeme hvaljen kao umjerenjak. Milanović zacijelo Uzinića ne bi ubrojio među one koje je napao a koji su “najnazadniji u Europi”, ali, bogme, kad je riječ o opipljivim stvarima ovoga svijeta, neće ga imati na svojoj strani. U svom odgovoru na Milanovićevu optužbu da neke biskupe zanima samo imovina, Uzinić kaže: “Kad je riječ o povratu mirovine, biskupi nikad nisu tražili drugo nego da se provode državni zakoni i Crkvi vrati ili nadoknadi ono što joj je u bivšem sustavu nepravedno bilo oduzeto.” No čini se da za Milanovića, koji tu imovinu smatra “državnom i narodnom”, vrijede zakoni njegovih partizanskih djedova kojima se kadšto zna hvastati a koji su Crkvi tu imovinu i oteli. Ukratko, koliko god biskup bio umjeren, crveni su crveni.

ponedjeljak - 5. Siječnja

Geni zla došli su do zida. Završit će u rezervatima

Čitam – za tridesetak godina bijelci će u SAD-u biti manjina. A što će tek biti do kraja stoljeća!? Iscrpljeni, sve će više nestajati. Iscrpljeni ubijanjem, grabežom. Stoljećima su trijebili Indijance, posmicali su ih na desetke milijuna. Kao stoku su dovozili crnce, u najokrutnijim mogućim uvjetima dovlačenja iz Afrike milijuni su zaglavili, a preživjeli su im kao stoka i služili. Svoju krvoločnost, grabežljivost i otimanje nastavili su izvozom “slobode” i “demokracije” ubijajući i kradući po Aziji, Africi, Južnoj Americi... Sada nestaju, geni zla došli su do zida, prirodni nagon za razmnožavanjem sve više otkazuje, pošto budu brojčano nadjačani, uzmicat će i u svemu drugome, na kraju će završiti u rezervatima.

utorak - 6. Siječnja

Petokraka i pravoslavlje međusobno se svojataju

Imam jednog znanca Srbina, s kojim povremeno tupim politiku već četrdesetak godina. Pitao me nakon što je prošao rat i počelo se koliko-toliko normalno živjeti što bih sada preporučio Srbima u Hrvatskoj. Pola u šali, pola ozbiljno, rekoh mu: “Vi hoćete gajiti nacionalne tradicije, i bilo bi vam najbolje da se masovno uključite u neku stranku koja hoće to isto, na primjer u HDZ”. Odgovori mi: “Ma ti si uvijek neozbiljan”. Na to ću ja: “Recimo da jesam, a što je tebi najbolje rješenje za Srbe?” On će: “Mi smo za građansku Hrvatsku, lijevu i liberalnu”. Otpovrnuh: “U građanskoj Hrvatskoj nema ni Hrvata ni Srba, a takvu zagovaraju crveni koji su ih, neprekidno ih svađajući, i doveli do rata”. Moj znanac Srbin dobio je što je htio, građansku Hrvatsku, lijevu Hrvatsku, u kojoj na pravoslavnom božićnom domjenku danas dominiraju sami ljevičari, “građani”, bezbošci Milorad Pupovac, Zoran Milanović i drugi. Petokraka i pravoslavlje međusobno se svojataju.

srijeda - 7. Siječnja

Karamarko iskreniji od ulizivača ateista

Nedavno sam bio u društvu s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, razgovaralo se i o košarci, a netko je stao hvaliti Karamarkove zasluge za vrlo značajna košarkaška imena. To me ugodno iznenadilo. No još ugodnije me iznenadilo kad je Karamarko izrekao pohvale za cijeli niz srbijanskih trenera i košarkaških dužnosnika zbog njihova odnosa prema tom sportu, prema klubovima i igračima, među njima i hrvatskim. Društvo je bilo takvo da nije imao razloga isticati svoje sklonosti Srbima, jednostavno, bio je iskren i nepristran. Sjetio sam se toga druženja vidjevši vijest da je Karamarko pravoslavcima čestitao današnji Božić, poželjevši da “ovaj dan unese radost u vaše obitelji i cijelu našu zajedničku domovinu Hrvatsku”. Držim da je bio iskren, za razliku od onih koji se riječima “Hristos se rodi” ulizuju Miloradu Pupovcu. Ateisti ateistu!

četvrtak - 8. Siječnja

Vlahušićeva prednost: osuda na uvjetnu kaznu

Dok jedan portal objavljuje vijest da će Vlada 22. siječnja imenovati povjerenika za Dubrovnik, u kojem su, zbog proračuna, izvanredni izbori u ožujku, Andro Vlahušić čini sve da ponovno bude izabran za gradonačelnika. Tako je, kaže, obavijestio vrh SDP-a o HDZ-ovim predizbornim kuhinjama, te se nada potpori socijaldemokrata u sastavljanju Gradskog vijeća. Zacijelo će je dobiti, jer ima zasluga bar koliko i Željko Sabo, kojega je SDP, dok mu se sudilo zbog korupcije, podupro kao kandidata za gradonačelnika Vukovara. Vlahušić je u još povoljnijem položaju, jer je zbog zloporabe ovlasti već osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu. A za imidž mu se brine i obitelj – sin mu je pijan u Zagrebu gurnuo u staklena vrata i teško ozlijedio policajca koji ga je bio priveo zbog nereda. Pravi gospar za gradonačelnika!

petak - 9. Siječnja

Bi li se itko s Glogoškim mijenjao i za kolica

Danima se razvlači i još će se dugo razvlačiti “velika senzacija”. Kao pravi ministar, Predrag Matić Fred cinkerski je obavijestio javnost da vođa braniteljskog prosvjeda Đuro Glogoški mjesečno prima ukupno 24.816 kuna. Nema nijednog ministra, saborskog zastupnika ili kojeg drugog državnog dužnosnika koji je zaslužio toliko ili više. I bi li itko od onih koji likuju nad tim otkrićem svoj normalan život za ne znam kakve novce zamijenio invalidskim kolicima? Koliko ih je među njima bilo spremno dati život za domovinu? I zašto ministar nije objavio koje sve troškove imaju stopostotni invalidi, konkretno i Glogoški, pa bi se vidjelo da spomenuta svota, ako je i točna, nije nikakva povlastica, i nije ju sam sebi odredio branitelj kao što političari sami sebi daju goleme plaće. Slučaj, dakle, nije drugo doli još jedan dokaz ministrove denuncijantske strasti koju je pokazao i kad je kod objavljivanja registra izmišljao “tisuće lažnih branitelja”, i kad je Veljka Marića proglasio ratnim zločincem unatoč nepobitnim dokazima beogradskih odvjetnika da je nevin, dokaza koje sud uopće nije htio saslušati.

>>Zar Danica Ramljak nije imala razloga za jednako ubojita pitanja i Ivi Josipoviću!?

>>Srušeni su negativni mitovi o Tuđmanu, 
na kojeg se sada pozivaju i ljevičari

Komentara 43

GO
google385
15:07 10.01.2015.

Anketa:ko je za Kolindu neka mi udari plus .Od srca Hvala

NV
novo vriijeme
16:42 10.01.2015.

Ma kakav Sanader, on je Pedro koji visi.

SO
sohnahoakasaa
15:21 10.01.2015.

Ma napisali smo se mi toliko komentara iz kojih je sve razvidno. Svejedno su toliki 12.g. ostajali doma (jako uvređeni ?!?!?) ili su glasali za ove. Koje ove? Ove koji ne vole ovu zemlju, ovaj narod i sve će učinititi da mu naškode (blagi izraz). Mojoj obitelji i meni su se podsmjehivali i cinično pitali za koga sam glasala. Naravno da sam odgovarala za koga i nikad neću zaboraviti osmjehe'zadovoljstva'. E ja im se neću od sutra smijati ni osmjehivati. Meni će biti dosta opetovana spoznaja, da je zlo jako, snažno, žilavo i jače je od dobroga. Ali nikada, ali baš nikad ne pobjeđuje. Možda je u tome prava poanta. Misliš da imaš a jedno jutro shvatiš da nikad nisi ni imao. Nikad neće pobijediti ovaj Narod. Ni ovi, ni oni ni nitko....Nikada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije