Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUGOSLAVENSKA ZASTAVA

HDZ-ovac objavio fotke: 'Možemovci marširaju s komunističkom zastavom, to je ta krajnja ljevica'

23. Zagreb Pride, središnja nacionalna Povorka ponosa LGBTIQ+ zajednice
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
Autori: Hina, Večernji.hr
02.06.2024.
u 12:37

U subotnjoj povorci mogli su se vidjeti razni rekviziti, zastave, ali i transparenti poput "Filozofski protiv kvirfobije", "Transprava su ljudska prava".... Među transparentima i zastavama duginih boja bila je i hrvatska zastava, ali i zastava bivše SFRJ.

Tomislav Sokol, HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu, osudio je korištenje jugoslavenske komunističke zastave na jučerašnjoj povorci ponosa u Zagrebu. Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti.

"'Moderni i uljuđeni' možemovci marširaju uz obilježja jugoslavenske komunističke diktature. To je ta krajnja ljevica koja se pretvara da je centar i da se ne bavi ideologijom, nego 'komunalnim' pitanjima. A na europskoj razini govore protiv hrvatske policije i miniraju ostvarenje strateških ciljeva Hrvatske", ističe HDZ-ovac.

Podsjetimo, s Trga Republike Hrvatske prema parku Ribnjak u subotu oko 16 sati krenuli su građani okupljeni u 23. zagrebačku Povorku ponosa LGBTIQ+ zajednice, osoba i duginih obitelji, pod ovogodišnjim geslom "Ustale i ostale! – Ustali i ostali!", a povorku su osiguravale jake policijske snage.

Ispred HNK okupljanje građana počelo je prije 15 sati u veselom tonu, uz zvukove bubnjeva, glazbu, zvižduke i pljesak. Skupom su dominirale simbolične dugine boje, istaknute i na odjevnim predmetima - sudionici su ih nosili na torbicama, ukrasima oko vrata, ali bilo je i onih koji su ogrnuti duginim zastavama. 

VEZANI ČLANCI:

U veseloj povorci mogli su se vidjeti razni rekviziti, zastave, ali i transparenti poput "Filozofski protiv kvirfobije", "Transprava su ljudska prava".... Među transparentima i zastavama duginih boja bila je i hrvatska zastava, ali i zastava bivše SFRJ. Sudionici su samim svojim dolaskom poslali poruku da je važna tolerancija i jednakost, bez obzira na seksualnu orijentaciju ili neku drugu karakteristiku.

Povorku su gledali brojni građani i turisti, a pridružili su joj se, među ostalima, i predstavnici gradske vlasti - zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović. Pridružili su im se i kandidat Možemo za EP Gordan Bosanac, kandidat s liste SDP-a za EP Bojan Glavašević...

GALERIJA U Zagrebu održana Povorka ponosa: Ulicama i trgovima prošlo 2000 ljudi, a pridružili se i političari

23. Zagreb Pride, središnja nacionalna Povorka ponosa LGBTIQ+ zajednice
1/22

Komentara 70

ZP
Zabranjen pristup
13:15 02.06.2024.

Hahahaha joj da su setali tako za vrijeme kad se ta zastava isticala mislim da ih nebi bilo vise .

DR
Drinko
14:01 02.06.2024.

Jedino je bilo dobro u ono vrijeme da takav skup nebi prošao od strane milicije .onda si od milicije prvo dobio batina ča su te onda pitali što si htjeo .

Avatar CUBE
CUBE
16:25 02.06.2024.

Pokušat ću oborit vlastiti rekord i ne dobiti 24 h crveni il žuti pa nek @Richard krepa od muke, a kako ? Neću bit na V.L. 🤓

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije